пʼятниця, 31 серпня 2018 10:35

Схоже на переворот: Мамая відсторонили від сесії міськради

Схоже на переворот: Мамая відсторонили від сесії міськради
Мера Полтави Олександра Мамая не пускають провести сесію міськради. Фото: Денис Скриль

В Полтаві почалася сесія міської ради. Однак мер Олександр Мамай не бере в ній участі. Депутати не пустили його, бо не зареєструвався.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Замість нього головує депутат Олександр Шамота.

"Ми розпочали сесію без мера, бо він не захотів реєструватися на папері, а закликав усіх це зробити в електронному вигляді", - каже Шамота.

На сесію прийшли 25 депутатів. Планують сьогодні обрати нового секретар міськради. Якщо назбирається 24 голоси — рішення приймуть. Кандидатів поки не оголосили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мер сліпий": активісти вказали на проблему міста

Олександр Мамай каже, що звернеться до правоохоронних органів, бо важає, що його незаконно усунули від сесії.

"Сесію міський голова не відкрив. Тому всі рішення не законні, адже сесія не відривалася. Буду звертатися в СБУ, щоб вивчили дії депутатів", - розповів міський голова Олександр Мамай.

Депутати звільнили із посади секретаря міськради Оксану Деркач і вивели іі зі складу виконкому. На наступній сесії мають обрати нового секретаря.

12 липня депутат Полтавської обласної ради Юрій Лебедин достроково склав свої повноваження. Є членом фракції ВО "Батьківщина". Його вважають найбагатшим депутатом облради. Статки оцінені у 126 423 803 грн.

Зараз ви читаєте новину «Схоже на переворот: Мамая відсторонили від сесії міськради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі