пʼятниця, 11 січня 2019 08:06

Селяни не пускають до церкви московського попа

Селяни не пускають до церкви московського попа
У селі Лукашівка на Вінниччині парафіяни заблокували двері в храм, де служить священик РПЦ. Фото - ТСН

У селі Лукашівка на Вінниччині парафіяни заблокували двері в храм, де служить священик російської церкви. Вчинили так, бо частина села виступає за помісну українську церкву.

Батюшка Федір Расторгуєв свариться із прихожанами. Щоб насолити настоятелю, двері у храм заблокували, йдеться в ТСН.

"Я приїхав, а в храм зайти не можу, як нормальна людина – замінений замок, а через вівтар заблоковані двері", - каже священик.

У приміщені троє дверей, і одні з них священик після служби просто забув зачинити - так каже місцевий житель Віталій Данилюк. За його словами, двері просто заблокували, аби злодії нічого не винесли.

Касир храму нарікає, що настоятель просто розхитує ситуацію, адже громада скоро має вирішувати, до якого патріархату приєднуватись.

"У нас практично 80% молоді, і все село за нову українську церкву. А тут збирається 20 бабусь, яких батюшка налаштовує, що Симеон - Юда, що Москва – наша батьківщина", - каже Світлана Ібер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 9 парафій перейшли до Православної церкви України

Поліція в ситуації нічого протиправного не виявила та констатувала, що замок змінив сам священик. Поставити крапку у протистоянні селян мають збори. Зі слів голови громади, їх призначили на суботу, 12 січня.

"Є 250 дворів, тобто 750 жителів. Збори все покажуть – не можу судити. Молоді багато є, звичайно, вони схиляються до української церкви", - розповів Лукашівський сільський голова Віктор Медяник.

На Вінничині загалом 320 парафій Московського патріархату, з них 20 вже перейшли до автокефальної церкви, ще мінімум про 10 відомо, що вони готуються до приєднання.

Дві церковні громади із найзахіднішого на Черкащині Жашківського району вирішили перейти із церкви Московського патріархату в Православну церкву України. Йдеться про вірян із сіл Скибин і Охматів.

Зараз ви читаєте новину «Селяни не пускають до церкви московського попа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі