середа, 12 квітня 2023 12:58

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ "спакувала" піарника Медведчука

СБУ "спакувала" піарника Медведчука
Фігурант займався "розкруткою" медійного образу поплічника Кремля Віктора Медведчука. Фото: СБУ

Служба безпеки України у Хмельницькому затримала проросійського пропагандиста, який допомагав Росії у війні.

До початку повномасштабного вторгнення він входив до пулу політичних піарників, які працювали на екснародного депутата від "Опозиційної платформи ‒ За життя" Віктора Медведчука, повідомила пресслужба СБУ 12 квітня.

"Фігурант займався "розкруткою" медійного образу поплічника Кремля як "миротворця", якого "чують" у Москві. Для цього регулярно публікував свої дописи на пропагандистських інтернет-платформах. Ініційовані СБУ лінгвістичні експертизи підтвердили факти підривної діяльності фігуранта", – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, затриманий 2020 року почав добровільно працювати на російське інформагентство News-front. Воно зареєстроване в окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Медведчук запевнив Путіна, що українці вважають себе росіянами" - Брет Стівенс

Як зазначається, після 24 лютого 2022 року фігурант перебував у Хмельницькому.

"Звідти неодноразово поширював публікації, в яких ставив під сумнів існування української держави у міжнародно визнаних кордонах. Також він займався дискредитацією Сил оборони та поширював фейки про внутрішньополітичну обстановку в Україні", – додали в СБУ.

За місцем проживання зловмисника у Хмельницькому провели обшуки. Виявили комп'ютерну техніку і мобільні телефони, які "він використовував у злочинних діях".

Фігуранту повідомили про підозру за статтею державна зрада. Також обрали запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

7 квітня СБУ заявила про повідомлення підозри "політологу" Олександру Лазарєву, підозрюваного у державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації Віктора Медведчука. Лазарєв допомагає агресору у війні проти України і переховується у Криму.

Зараз ви читаєте новину «СБУ "спакувала" піарника Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі