вівторок, 05 листопада 2019 03:28

Руїни закарпатських замків показали з висоти пташиного польоту

Руїни закарпатських замків показали з висоти пташиного польоту
Руїни двох замків Закарпаття зняли на відео. Фото:ua.igotoworld.com

Біля підніжжя Чорної Гори та селища Королеве на Закарпатті стоять руїни замків Канків і Наляб.

Відео споруд з висоти пташиного польоту опублікувало видання Uzh Inform.

Замок Канків ще називають Виноградівським.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карпатські вершини показали з незвичної сторони

Він розташований на східній околиці міста Виноградова, біля підніжжя Чорної Гори. До нашого часу споруда збереглась тільки у вигляді руїн, її руйнування продовжується і дотепер. Збереглись лише два фрагменти замку, звідусіль оточені присадибними ділянками та виноградниками. Сьогодні залишки замку Канків мають статус національної пам'ятки архітектури.

Королевський замок або Неляб біля селища Королеве є важливою архітектурною пам'яткою. Побудований він на горі вулканічного походження, унікальність якої в тому, що вона відрізана від всіх інших гір, розташованих довкола. Сама гора, на якій розташовані руїни замку досить велика: висота — 52 метри, довжина 600 метрів, а ширина — від 100 до 250 метрів у різних місцях.

31 жовтня в Японії в місті Наха згорів стародавній японський замок Сюрі. Погасити комплекс вдалось через 11 годин. Будівля є об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Зараз ви читаєте новину «Руїни закарпатських замків показали з висоти пташиного польоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі