четвер, 22 серпня 2019 04:15

Розповіли, як великий регіон поділять на декілька районів

На початку серпня Мінрегіон презентував проект нового адміністративно-територіального устрою Вінниччини. Планується створення трьох об'єднаних районів. А саме: Вінницького, Могилів-Подільського та Ладижинського.

Вінниця має населення більше 50 тисяч осіб, тому автоматично стає центром нового району, до якого входять райони, що розташовані у 60-кілометровій доступності. Іллінці, Погребище та Хмільник частково не потрапляють в межі, однак Вінницький район розташовується до них найближче, тому разом утворюють нову адміністративно-територіально одиницю, пише www.vinnitsa.info.

"Якщо ОТГ знаходиться приблизно на рівній відстані від декількох центрів, то вона відноситься до того району, до якого найближче знаходиться центр ОТГ. Іллінецька громада близько і до Ладижина, і до Вінниці. Але Іллінці ближче до Вінниці, тому всю ОТГ відносимо до Вінницького району", - пояснює керівник групи з питань геоінформаційного моніторингу реформи при міністерстві Павло Остапенко.

 

Наступне по чисельності місто у Вінницькій області – це Могилів-Подільський – потужний центр на півдні регіону, місто обласного значення. Третім районом буде Ладижинський.

Центром було визначено Ладижин. Основна причина – в зоні 60 кілометрів навколо Ладижина проживає найбільша кількість населення, тому що місто знаходиться найближче до географічного центру цієї території. Звісно, поруч є Гайсин.

Презентований проект нового адміністративно-територіального устрою Вінниччини є ще не остаточним. На засіданнях робочих груп можуть вноситися пропозиції щодо змін.

Цієї осені Парламент має прийняти концептуальний законопроект "Про засади адміністративно-територіального устрою", який встановлює загальні правила і процедури зміни адмінтерустрою в Україні. Запровадження цих правил дозволить Уряду та Парламенту швидко і у зрозумілий спосіб підготувати та прийняти закони про адміністративно-територіальний устрій кожної області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бухгалтери, трактористи і кухарі: назвали найпотрібніші для міста професії

У партії "Слуга народу" планують замінити державні адміністрації на префектури.

Реформа передбачає "збільшення повноважень влади місцевого рівня і зменшення ролі таких елементів, як держадміністрації. Їх замінять префектури, які будуть слідкувати за законністю рішень місцевих рад". - зазначив голова виборчого штабу партії "Слуга Народу" Олександр Корнієнко.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, як великий регіон поділять на декілька районів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі