вівторок, 12 листопада 2019 04:26

Розповіли подробиці знущань у психоневрологічному інтернаті

Розповіли подробиці знущань у психоневрологічному інтернаті
Псіхінтернат на Вінничині знущався над пацієнтами. Фото: оглядач

У Плисківському психоневрологічному інтернаті призначили ревізію після того, як правозахисники і чиновники Вінницької ОДА, 23 вересня, застали підопічних голими і з босими ногами без доступу до туалету.

"Призначено ревізія фінансово-господарської діяльності та проводяться експертизи, адже було відзначено, що підопічних неналежним чином годують, тому перевіряється на що гроші були зняті з їх рахунки. Проведення фінансово-господарської ревізії - це те, що передбачено законом. Провадження відкрито за ч.2 статті 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) ", - розповіли у вінницькій прокуратурі, передає УНН.

Відомо, що ще нікому не оголошували про підозру. Обласна рада розірвав контракт з директором інтернату.

"Обласна рада розірвав з ним контракт. І він зараз перебуває на лікарняному. Лікарі не дозволяють йому поки за станом здоров'я спілкуватися, проте встановлено, хто працював в ту зміну. ​​Про підозрі ще не оголошено, адже не закінчилося досудове розслідування", - зазначили в прокуратурі.

Інтернат працює в штатному режимі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ходили голими і без туалету: в інтернаті знущаються над пацієнтами

Інцидент стався 23 вересня, коли під час повторної перевірки Плисківського психоневрологічного інтернату моніторинговою групою були виявлені порушення, пов'язані з нелюдським поводженням з підопічними інтернату.

Під час відвідування двоповерхового корпусу інтернатного закладу, моніторингова група виявила на другому поверсі групу голих жінок, які є підопічними психоневрологічного інтернату, і були на ніч закриті під замком в правому і лівому крилі коридору, без особи, до повноважень якого входить чергування і надання необхідної допомоги у виправленні людських потреб, в доступі до води і надання негайної необхідної першої домедичної допомоги.

В іншому одноповерховому приміщенні інтернатного закладу, моніторингова група виявила оголених чоловіків і жінок - підопічні психоневрологічного інтернату перебували в одній великій кімнаті, а інші підопічні допомагали їм одягатися.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли подробиці знущань у психоневрологічному інтернаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі