понеділок, 20 травня 2024 14:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни намагаються закріпитися у житловій забудові Вовчанська - комбат розповів подробиці

Росіяни намагаються закріпитися у житловій забудові Вовчанська - комбат розповів подробиці
Російські окупанти намагаються закріпитися у житловій забудові Вовчанська, однак ЗСУ не дають цього зробити. Фото: Генштаб

Російські окупанти намагаються закріпитися у житловій забудові Вовчанська на Харківщині, щоб розпочати вуличні бої.

Сили оборони не дають їм це зробити. Про це заявив командир батальйону ударних БпАК "Ахіллес", 92-ї ОШБр Юрій Федоренко в ефірі "Київ 24".

За його словами, у напрямку Стрілеча - Глибоке Силам оборони вдалося майже повністю стабілізувати ситуацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни загнали себе у пастку на Харківщині: експерт назвав причину

Більше того, за інформацією Федоренка, Силами оборони проводяться роботи щодо покращення свого положення, тобто вибиття противника з займаних ним позицій.

"В рамках одної з таких операцій розвідувального батальйону 92-ї штурмової бригади спільно з ССО та батальйоном "Ахіллес" вдалося вибити противника з декількох позицій, знищити противника, який засів, і також декілька представників, взятих в полон будуть в подальшому обміняні на наших хлопців, які зараз перебувають в полоні в РФ", - зазначив Федоренко.

Він розповів, що окупанти намагаються закріпитися у житловій забудові Вовчанська.

"Що стосується Вовчанська, противнику дуже важливо затягнутися в житлову забудову для переходу до вуличних боїв. Але на поточний момент Сили оборони достатньо наполегливо та потужно б'ють ворога. Тому ворогу не вдалося реалізувати поставлені ним цілі", - заявив він.

Російська армія продовжує свій наступ на Харківщині.

Активні бої йдуть, зокрема, поблизу Липців, що на північний схід від Харкова. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Однак просування окупантів не підтверджено.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни намагаються закріпитися у житловій забудові Вовчанська - комбат розповів подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі