вівторок, 14 лютого 2023 10:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни натякають на можливість висадки десанту на острові Зміїний – Гуменюк

Росіяни натякають на можливість висадки десанту на острові Зміїний – Гуменюк
Окупантів вигнали зі Зміїного 30 червня. У РФ залишання острова назвали "жестом доброї волі". Фото: t.me/Bratchuk_Sergey

Ударами по острову Зміїний в Одеській області, окупанти можуть натякати на плани висадити там свій десант.

Такий крок з боку ворога буде приречений. Про це заявила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони "Південь" Наталія Гуменюк "24 каналу".
За її словами, в наративах росіян є продовження злочинних дій на півдні.

"Але ми розуміємо, що така висадка (десанту РФ на Зміїному. – Gazeta.ua) буде приречена. Тому що на такому невеликому клаптику землі їм втриматися не вдасться без підтримки флоту, що боїться і ховається, та інших підрозділів, яких поруч немає. Тому це, найімовірніше, гра м'язами й демонстрація сили", – вважає Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія докладає неймовірних зусиль, щоб дестабілізувати ситуацію на Одещині – ОВА

Вона зазначила, що окупаційні війська намагаються розвідати обстановку на Зміїному. Для цього використовують тактичну авіацію.

Також росіяни намагалися розвідати, чи не розгорнули там наші військові якийсь потужний підрозділ, який дошкулятиме їм у майбутньому.

Щодо присутності українських військових на Зміїному, Гуменюк зберегла інтригу.

"Нехай це для всіх стане сюрпризом", – зауважила вона.

У ніч на 11 лютого загарбники двічі атакували авіацією Одеську область.

Вони скинули на острів Зміїний чотири авіабомби, щоб створити штучну перемогу для своєї пропаганди. Таким чином, вони також перевірили готовність Збройних сил України до оборони на півдні, повідомила Наталія Гуменюк.

ЗСУ готуються до можливої висадки російського десанту на березі Чорного моря, заявив командувач військ Оперативного командування "Південь" генерал-майор Андрій Ковальчук.

Водночас міністр оборони Олексій Резніков запевнив, що ЗСУ позбавили росіян шансів напасти на Одесу з моря.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни натякають на можливість висадки десанту на острові Зміїний – Гуменюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі