пʼятниця, 15 липня 2022 11:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські терористи вдарили по Запоріжжю: перші подробиці

Російські терористи вдарили по Запоріжжю: перші подробиці
Російські терористи вдарили по Запоріжжю. Фото: t.me/zoda_gov_ua

Російські окупанти знову вдарили по цивільній інфраструктурі населених пунктів Запорізької області.

Впродовж минулої доби, 14 липня, ворог обстрілював райони семи сіл та міст регіону. Також загарбники 53 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових, повідомила у п'ятницю Запорізька обласна військова адміністрація в Telegram.

"Окупанти гатили по районах населених пунктів Новояковлівка, Кам'янське, Степове, Новоандріївка, Преображенка, Оріхів і Гуляйполе. В результаті обстрілів російськими окупаційними військами до правоохоронців надійшло 21 повідомлення про руйнування об'єктів цивільної інфраструктури", – зазначили в ЗОВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські терористи вдарили по Запоріжжю: наслідки у фото

Ворог здійснив 53 обстріли позицій українських захисників, застосовуючи танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення.

Минулої доби з тимчасово окупованої території регіону евакуювали 1429 людей, зокрема 386 дітей.

"Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Захисники Запорізького краю утримують оборону, захищають нашу землю та дають гідну відсіч російським окупантам", – йдеться в повідомленні.

Російські окупанти не припиняють хаотичні обстріли Запорізької області. Також намагаються утримати зайняті рубежі й обстрілюють позиції українських бійців.

З самого початку повномасштабної війни Запорізька область стримує ворожі сили та не дає просунутися їм углиб країни.

Ситуація на півдні України залишається стабільно напруженою. Терористи намагаються утримуватися на рубежах відступу. Ворог дистанційно обстрілює звільнені українськими захисниками території.

Запорізька область частково перебуває під російською окупацією. На 5 червня регіон було захоплено майже на 60%.

Протягом доби 27 червня противник здійснив 47 артилерійських обстрілів по українських позиціях. Також обстрілювали цивільну інфраструктуру в районах Гуляйполя, Оріхова й Преображенки.

30 червня росіяни атакували Запорізьку область ракетами.

Зараз ви читаєте новину «Російські терористи вдарили по Запоріжжю: перші подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі