середа, 16 жовтня 2019 04:21

Реп, опера та арт-вечірки: вперше відбудеться унікальний мистецький фестиваль
5

З 18 по 20 жовтня у Вінниці відбудеться маcштабний триденний фестиваль сучасного мистецтва "Air ГогольFest". Організатори обіцяють безліч концертів, вистав та мистецьких перформансів під час заходу. Фестиваль проведуть на заводі "Кристал".

"Цей фестиваль відрізняється від минулорічного – це плотність програми, вона збільшилася у декілька разів. Це буде критична, кричуща маса мистецтва. У нас додається потужна дитяча програма, перформативна-поетична складова фестивалю. Ми привеземо мінімум 5 митців з Європи: Британія, Швейцарія, Литва, Німеччина, Румунія", - каже Gazeta.ua директор Air ГогольFest Максим Демський.

Спеціально до фестивалю привезли на завод "Кристал" привезли голову Гоголя. Її виготовив Олексій Нужний, художник-зварювальник з Одеси. 300-кілограмова гоголівська голова перебувала у Києві, а цьогоріч спочатку в Дніпрі, а тепер – у Вінниці.

  Фестиваль AIR ГОГОЛЬFEST відбудеться 18-20 жовтня
Фестиваль AIR ГОГОЛЬFEST відбудеться 18-20 жовтня

За словами організаторів фесту, на заході буде показано сім театральних вистав. Окрім цього, буде потужна музична програма.

"Музична сцена буде працювати у першу ніч фестивалю. У другий день буде дніпровська група DZ'OB. Потім - соціальний рейв-бенд "ЦеШо". Учасниками головної сцени - румунський хіп-хоп гурт Subcarpati", - каже Gazeta.ua куратор музичної програми Богдан Богрин.

20 жовтня, на третій день Air ГогольFest заспіває зірка української реп-сцени Альона Альона та гурт Лінія Маннергейма. Останній день фестивалю закриває харківський гурт "Вагоновожаті". До слова, учасники гурту приїдуть до Вінниці вперше.

Серед артистів нічної програми буде відомий Dj TAPOLSKY, The Unsleeping, Space of Variation, Wavewalkrs, вінницький гурт The Hypnotunez, Курносая Дура, ZFeelZ, Our Atlantic, Reve Ta Stohne, Ocean Bloom, BRAT, Slava Los, Tatie Kruu.

  Завод "Кристал", де відбудеться AIR ГОГОЛЬFEST
Завод "Кристал", де відбудеться AIR ГОГОЛЬFEST

В якості спецподії фестивалю у Вінниці вперше презентують оперу-реквієм "IYOV". Вона створена за книгою Йова зі Старого Заповіту з використанням латинських сакральних текстів та звуків препарованого роялю.

На території заводу "Кристал" протягом 2 ночей будуть відбуватися арт-вечірки та працювати 3 сцени.

Мистецькі акції триватимуть 24 години на добу без зупину.

На фестиваль Air ГогольFest витратили більше 3,5 млн гривень.

Організатори фестивалю
Фестиваль AIR ГОГОЛЬFEST відбудеться 18-20 жовтня
Фестиваль AIR ГОГОЛЬFEST відбудеться 18-20 жовтня
Фестиваль AIR ГОГОЛЬFEST відбудеться 18-20 жовтня
Завод "Кристал", де відбудеться AIR ГОГОЛЬFEST

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діджей, опера-рєквієм та ліплення з глини: відбудеться масштабний мистецький фестиваль

Air GogolFest відбудеться у Вінниці 18-20 жовтня на території заводу "Кристал" (вулиця 600-річчя, 21). Їхня вартість становить 250 гривень. З 16 жовтня ціна піднімається. Однак на спецподію – оперу-реквієм "IYOV", яка увійшла в 10-ку кращих у світі, потрібен окремий квиток. Наразі його вартість становить 300 гривень. Вхід на територію фестивалю для дітей до 10 років (включно) – безкоштовний.

Зараз ви читаєте новину «Реп, опера та арт-вечірки: вперше відбудеться унікальний мистецький фестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі