пʼятниця, 29 січня 2016 09:53

Путін планував захопити Крим і Україну вже тричі - російський економіст

Путін планував захопити Крим і Україну вже тричі - російський економіст
Фото: www.segodnya.ua

Президент Росії Володимир Путін кілька разів збирався анексувати Крим і захопити Україну, а в 2014 році діяв ситуативно. Про це заявив російський економіст, колишній радник Путіна (у 2000-2005 роках) Андрій Ілларіонов, повідомляє "Апостроф".

"Було кілька спроб реалізації цього плану. Перша спроба припадає на час Помаранчевої революції наприкінці 2004 - початку 2005 років. Невисокий рівень підготовки цієї операції змусив Кремль відкласти її", - сказав він.

"Потім цей план хотіли здійснити в 2010 році, під час президентських виборів в Україні – у тому випадку, якщо Юлія Тимошенко набрала б більше голосів виборців, ніж Віктор Янукович. Тоді можна було б використати легенду про захоплення влади в Києві "жидобандерівцями" й "фашистами" для того, щоб "захистити" від них кримчан. Оскільки на виборах перемогу здобув Янукович, то план анексії знову довелося відкласти", - заявив Ілларіонов.

"Наступна спроба була запланована на президентські вибори 2015 року. У тому випадку, якщо Янукович не набрав би більше половини голосів, а в Києві почався б новий Майдан. Тоді, прикриваючись "жидобандерівською загрозою", Москва могла б здійснити свій план. Однак Майдан почався раніше, коли його не дуже очікували ні в Києві, ні в Москві. Тому Путіну довелося переглядати свої плани й проводити анексію в 2014 році", - сказав він.

Нагадаємо, нещодавно російський політик запевнив, що Крим повернеться в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Путін планував захопити Крим і Україну вже тричі - російський економіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі