понеділок, 11 березня 2019 15:45

Померла на очах матері: з'явились подробиці загибелі 6-класниці під поваленим деревом

Вінничанка 11-річна Настя з мамою Оксаною і молодшою сестрою вранці 10 березня повертались з додому з іншого мікрорайону міста.

Автор: vinnitsa.info
  з'явились подробиці загибелі 6-класниці під поваленим деревом
з'явились подробиці загибелі 6-класниці під поваленим деревом

Вони мешкають біля "Мрії" мікрорайону Тяжилові. Але вийшли з тролейбуса на одну зупинку раніше, оскільки стався обрив контактної мережі. Прямо біля зупинки на шестикласницю 27-ї школи впало дерево, пише vinnitsa.info.

Життя 11-річної Насті, якій в травні мало виповнитись 12, врятувати не вдалось. Дитина померла на очах в мами та молодшої сестри від отриманої черепно-мозкової травми.

В 27-ій школі, де навчалась Настя, сьогодні траурний день. Класний керівник проситиме психолога, щоб повідомив дітям про трагічний випадок з їх однокласницею.

Автор: vinnitsa.info
  з'явились подробиці загибелі 6-класниці під поваленим деревом
з'явились подробиці загибелі 6-класниці під поваленим деревом

"Дуже вихована хороша дитина. Дуже хороша сім'я. Це трапилось, коли поламалась тролейбусна лінія і вони вийшли на зупинці. Все було на очах її меншої сестрички. Лікарі "швидкої" на місці констатували смерть. "Швидку" викликала наша вчителька музики, яка була якраз там. "Не знаю, як говорити з дітьми, як їх підготувати. Попросила психолога. Тільки діти прийдуть, має психолог поспілкуватись з класом", - говорить Лариса Анатоліївна Хохлюк, класний керівник 6–Д класу, де навчалась Настя.

Свідком трагедії була вчителька музики з 27-ї школи Тетяна Борисівна Астраханова. Жінка каже, що дитина була вся в крові, але вона навіть подумати не могла, що дівчинка не виживе.

"Вчора стала свідком трагедії. Ми з онуком їхали на машині і побачили це нещастя. Побачили, що дівчинка на землі, біля неї мама. Ми з машини стали викликати карету швидкої. Нам відповіли швидко, сказали, що автомобіль виїхав. Неможливо було на це дивитись. Дитина присіла на землі, вся в крові, її не можна було впізнати. Біля неї була мама і ще одна дитина. Це сталось прямо на зупинці. Я не думала, що дівчинка загине. Бо звичайне дерево, не такий і широкий той стовбур", - розповідає Тетяна Борисівна.

До місця трагедії вчителі, батьки однокласників принесли дитячі іграшки та жовті троянди. В школі поставили фото дівчинки з чорною стрічкою та квіти.

Автор: vinnitsa.info
  з'явились подробиці загибелі 6-класниці під поваленим деревом
з'явились подробиці загибелі 6-класниці під поваленим деревом

Юля Крамнична, мама однокласниці Насті, каже, що це горе для всіх і їй страшно за життя дітей. Жінка звертається до влади з проханням позрізати старі дерева.

"Це горе не тільки для нашої школи, для нашого класу. Це горе для всіх. Відпускаєш дитину і не знаєш, що може статись. Не знаю, як Оксанка переживе, що не стало Настусі. Уявіть собі, мама була коло неї і нічого не змогла зробити… Сьогодні йшла по місту здійнялась сильна буря і зносило з ніг. По місту бачу ще стільки таких старих дерев. Відчуваю, що під кожним цим деревом може бути ще не одна Настуся. Закликаю владу і всіх комунальників позрізати всі ті дерева, які однією хвилиною можуть забрати життя. Я розумію, що це стихія, але вважаю що можна попередити нещасні випадки, щоб більше цього ніколи не було", - не стримуючи сліз говорить пані Юлія.

Автор: vinnitsa.info
  з'явились подробиці загибелі 6-класниці під поваленим деревом
з'явились подробиці загибелі 6-класниці під поваленим деревом

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зламане вітром дерево вбило жінку

Директор підприємства, яке відповідає за зелені насадження, КП "Вінницязеленбуд" Ігор Любовський коментувати ситуацію про винних не може, бо йде слідство.

"Щоб не впливати на хід розслідування, я коментування упущу", - каже Любовський.

Посадовець додає, що систематично обстежують дерева по всьому місту і проводять паспортизацію.

"Дерева зносять тільки після обстеження. Щоб зробити паспортизацію вулиці треба залучити власників мереж, фахівців, техніку, оцінюється стан дерев. Проводиться паспортизація. Найбільш небезпечні по аварійності - тополі, канадські клени та верби. Це така порода, що після дощу набирає вологи, гілки не витримують і вони падають. Проконтролювати це практично не можливо, але ми це робимо. Видаляємо старі і підсаджуємо нові", - зазначає Ігор Любовський.

За фактом смерті дитини відкрито кримінальне провадження за ст. 115 ККУ (Убивство з приміткою "нещасний випадок") Тривають слідчі дії.

"Слідчі мають встановити, хто відповідав за належний стан насаджень. Чи підлягало дерево вирубці. Якщо будуть встановлені додаткові обставини, то можлива перекваліфікація справи", - каже керівник ГУ Нацполіції Анна Олійник.

У Вінниці в результаті падіння дерева загинула 11-річна дівчинка. Трагедія сталася в мікрорайоні Тяжилів.

Дитина отримала черепно-мозкову травму, несумісну з життям.

Зараз ви читаєте новину «Померла на очах матері: з'явились подробиці загибелі 6-класниці під поваленим деревом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі