Ексклюзиви
понеділок, 13 травня 2019 17:26

Полтавські перевізники не прийшли на розмову із Олександром Шамотою
3

Олександр Шамота
Фото: Ярослава Фоніна
Національний корпус
Олександр Шамота під час зустрічі з журналістами

13 травня о 15:00 у залі засідань Полтавської міськради мала відбутися зустріч влади міста та представників перевізників-страйкувальників.

Рівно о третій у залі засідань були присутні секретар міськради Олександр Шамота, очільник фракції "Свобода" Юліан Матвійчук, "Національний корпус", журналісти полтавських видань і містяни. Не було іншої сторони дискусії — представників приватних перевізників.

"Сьогодні я хотів такий майданчик, на якому перевізники могли б в суспільному діалозі з громадою довести справжність і обґрунтованість своїх тарифів. Бо громадяни і в соцмережах, і в особистих розмовах розповідають, що не бачать економічного підґрунтя для підвищення вартості проїзду. Якщо перевізники готові були б обґрунтувати, то вони б прийшли. На жаль, сьогодні ми бачимо продовження того шантажу, який вони влаштували в змові з деякими чиновниками міськради", - прокоментував Олександр Шамота.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пішки через все місто: у Полтаві перевізники страйкують третій день

"Якщо ми підемо на поступки, на домовленості з перевізником, то далі будуть вимоги 6, потім 8, потім 12 гривень. І таким чином шантажуватимуть місто, коли їм треба буде підвищити вартість проїзду", - сказав він.

Олександр Шамота закликав перевізників припинити страйк, сісти за стіл перемовин. А потім приступити до виконання своїх обов'язків. Його виступ тривав 3 хв., потім секретар міськради анонсував засідання комісії, яка відбудеться 15 травня о 9:00.

"Я спілкувався із водіями, які вже готові виїжджати на маршрути. Але є погрози від "великих власників", які говорять, що поб'ють вікна або спалять маршрутки, якщо водії виїдуть".

Pараз ведуться перемовини із іншими містами України, які можуть надати вільних перевізників. Проте назви міст Олександр Шамота не вказує.

"Також вважаю, що міська влада має закупити транспорт. Мінімум 40 нових одиниць", - прокоментував Олександр Шамота.

У Харкові почався новий виток наступу на українськість міста з боку мера та його оточення. Місцева влада навмисно розхитує ситуацію у регіоні.

Зараз ви читаєте новину «Полтавські перевізники не прийшли на розмову із Олександром Шамотою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути