четвер, 23 травня 2019 10:06

Полтавці вшанували земляка Симона Петлюру
7

Полтавці вшанували свого земляка Симона Петлюру
Фото: ВО "Свобода"
Полтавці вшанували свого земляка Симона Петлюру
Полтавці вшанували свого земляка Симона Петлюру
Полтавці вшанували свого земляка Симона Петлюру
Полтавці вшанували свого земляка Симона Петлюру

22 травня полтавці покладанням квітів вшанували голову Директорії УНР Симона Петлюру. Захід відбувся біля відновленої пам'ятної дошки отаману на будівлі Полтавської державної аграрної академії. Тут раніше розміщувалася духовна семінарія, де навчався Петлюра.

Журналіст Gazeta.ua відвідав акцію.

"22 травня 1879-го в Полтаві народився Головний отаман військ УНР Симон Петлюра. Як і сьогодні, 100 років тому Україна тільки отримала незалежність, яку одразу захотіли забрати наші східні та західні вороги. На захист України тоді стали також добровольці, хлопці та дівчата, які боронили цю державу у 1917-1921-х. Не маючи військової освіти, Симон Петлюра зміг об'єднати навколо себе найсильніших і найвідданіших людей України", - зазначив організатор акції Юліан Матвійчук.

Із Полтавою пов'язані дитячі та юнацькі роки Симона Петлюри. Саме в час свого навчання у семінарії він долучився до українського політичного життя та став членом Революційної української партії.

Першого разу дошку Симону Петлюрі встановили на старому корпусі Полтавської державної аграрної академії 2006-го. 2017-го її розбили вандали.

22 травня 2019-го міська влада встановила нову дошку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Полтавою водії перекрили дорогу - вона аварійна

У Києві з'явився мурал із зображенням голови Директорії УНР, отамана українських військ і флоту Симона Петлюри. Картина розміщена на торцевій стіні житлового будинку на вулиці Зої Космодем'янської, 18.

Зараз ви читаєте новину «Полтавці вшанували земляка Симона Петлюру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають