четвер, 29 липня 2021 18:48

Поліцейські ганяли аеропортом на мотоциклах. Показали відео
4

На базі патрульної поліції в Полтавській області навчають поліцейських мотобатальйонів швидкого реагування.

Для навчань до Полтави приїхали патрульні з Києва та Одеси, які вже мали досвід керування мототранспортом. Тепер проходять поглиблений курс "Керування поліцейським мотоциклом", розроблений спеціально для патрульних.

У Полтаві навчаються поліцейські мотопатрулів з Одеси та Києва
Фото: facebook.com/poltavapolice
У Полтаві навчаються поліцейські мотопатрулів з Одеси та Києва
У Полтаві навчаються поліцейські мотопатрулів з Одеси та Києва
У Полтаві навчаються поліцейські мотопатрулів з Одеси та Києва

Допомагають у вдосконаленні вже набутих навичок з керування мототранспортом та навчають новим інструктори Департаменту Патрульної поліції України. Вони перейняли найкращий досвід у канадських колег.

Полтаву обрали не випадково. Саме в цьому місті є умови для навчання: територія аеропорту, який тимчасово не працює, а також картодром з треками, на яких патрульні відпрацьовуватимуть навички швидкого та екстремального водіння.

"Загалом є семеро учасників. На території аеропорту вони відпрацьовують повільну їзду, імітацію дорожніх заторів та дворових територій. 10 патрульних вже пройшли курс, зараз навчається другий набір", - сказала в коментарі Gazeta.ua речниця Патрульної поліції Полтавщини Наталія Костильова.

12 липня перші випускники - полтавські мотопатрулі - вийшли на чергування.

"Їх основні задачі - супровід, TruCAM (спеціальний прилад для визначення швидкості руху транспортних засобів. - Gazeta.ua) і швидке реагування. Наприклад, якщо це якась ДТП з потерпілими, або людям швидко потрібна допомога. Звичайно, на мотоциклах патрульні в годину пік швидше дістануться до місця призначення, аніж екіпаж на автомобілі", - пояснила правоохоронниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейські на велосипедах прочісуватимуть київські вулиці

Для тренувань, а згодом і для роботи патрульні використовують мотоцикли Suzuki SV 650. Нинішнього літа чотири такі "залізні коні" Полтава отримала з Києва від Департаменту патрульної поліції. Мотоцикли повністю оснащені для потреб патрульних, мають спеціальні проблискові маячки та сирени, а також місце для зберігання приладів TruCAM.

У Києві мотопатруль відкрив четвертий сезон у перші дні травня.
Основною його метою є прибуття у важкодоступні місця, куди не може швидко приїхати автомобільний патруль.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейські ганяли аеропортом на мотоциклах. Показали відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі