четвер, 01 серпня 2019 04:25

Показали, як сільське поле всипане тисячами квітів

У селі Некрасове Вінницького району на шести гектарах висадили тисячі кущів троянд. Тут нараховується більше сотні видів квітів, які ростуть на полі.

  У селі Некрасове Вінницького району на шести гектарах розквітли тисячі троянд. Фото: скріншот з відео
У селі Некрасове Вінницького району на шести гектарах розквітли тисячі троянд. Фото: скріншот з відео

Висаджують троянди протягом 15 років. Квіти примхлива до грунту. Коли опадів недостатньо – земля стає надто твердою, що не подобається квітам. Доводиться проводити меліорацію та вносити необхідні добрива.

Вирощують квіти за спеціальною технологією: спершу необхідно обрізати троянди та залишити лише стебло, яке згодом замочують у воді та обгортають папером. Після цього троянди потрапляють на поле, де вже росте дика шипшина до якої згодом прищеплять й саму троянду.

До України деякі сорти рослин привозять з-за кордону, однак потім більшість квітів залишається у нас. Деякі троянди, вирощені під Вінницею, також популярні в Англії, Нідерландах та Франції. За один саджанець там готові віддати щонайменше 150 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зміна клімату змусила вирощувати екзотичні горіхи

У селищі Нові Санжари на Полтавщині розцвіли тисячі троянд. Працівники комунальної служби висаджують на клумбах однорічні декоративні квіти. На офіційній сторінці Нових Санжарів у Facebook повідомила прес-служба селища. Зараз у центрі розквітли яскраві тагетиси, висаджують ароматні сульфінії.

Зараз ви читаєте новину «Показали, як сільське поле всипане тисячами квітів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі