четвер, 01 листопада 2018 03:28

Показали раритетні брошури періоду ЗУНР
7

Брошури є складовою “Колекції воєнних друків”
Фото: galinfo.com.ua
Брошури є складовою “Колекції воєнних друків”
Брошури є складовою “Колекції воєнних друків”
Брошури є складовою “Колекції воєнних друків”
Брошури є складовою “Колекції воєнних друків”

Наукова бібліотека Львівського національного університету імені І. Франка опублікувала брошури з "Колекції воєнних друків" періоду ЗУНР з фондів Наукової бібліотеки.

Таких брошур нараховується 9 одиниць, - пише gal.info

Це невеликі за розміром видання обсягом від 6 до 34 сторінок на різноманітну тематику. Це підручні календарики на 1919 рік, історичний нарис "Що треба кождому з нас знати про угорських українців", невелике за обсягом видання відомого українського поета та прозаїка Мирослава Ірчана (Андрій Баб'юк) "Хто такі У. С. С.?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оцифрований архів ЗУНР опублікують в мережі

Цікавою є коротка за змістом брошура українського громадського діяча, літератора, одного з перших в Україні популяризаторів мови есперанто Ореста Кузьми "Ключ до читання жидівського друку". Це елементарний посібник для українців для розуміння єврейського алфавіту та читання мовою їдиш. Привертає увагу також розвідка проф. Івана Галущинського "Коротка історія українського народу", в якій подається нарис історії українського народу в короткому і популярному викладі.

Брошури є складовою "Колекції воєнних друків" та зберігаються у відділі рукописних, стародрукованих та рідкісних книг ім. Ф. П. Максименка.

З нагоди 100-річчя створення Західно-Української народної республіки у Львові встановлять два різних пам'ятники на відстані 400 метрів один від одного.

Зараз ви читаєте новину «Показали раритетні брошури періоду ЗУНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі