пʼятниця, 12 жовтня 2018 15:32

Показали навчання НАТО з винищувачами поблизу українських сіл
6

До Вінниці прибула транспортна авіація США.

Проводять навчання десантників НАТО.

Фото: 20minut

На аеродромі у Старокостянтинові, що у Хмельницькій області, приземлилися 10 американських винищувачів F-15 і F-16, пише 20 хвилин.

Винищувачі перевершують за своїми технічними характеристиками не тільки літаки, що їх мають на озброєнні наші Повітряні сили. Техніку північного сусіда теж не порівняєш з ними.

"Українська й американська група учасників найбільша серед представників інших країн. На навчання прибули також військові авіатори та військові з Бельгії, Великої Британії, Данії, Естонії, Нідерландів, Польщі, Румунії", - каже керівник прес-служби Повітряних сил підполковник Юрій Ігнат. - Найперше, на що я особисто звернув увагу, перебуваючи усі дні разом із льотчиками, на їхні дружні стосунки. Щирі посмішки, обійми, міцні потиски рук – це те, що бачиш на кожному кроці. Злагоджено діють не тільки льотчики, а й наземні служби.

Загалом у тренуваннях задіяно приблизно 700 військових. Головне завдання – досягнення сумісності між екіпажами під час польотів, а наземних служб – на аеродромі. Відпрацьовуються також елементи порятунку постраждалих на воді, на землі з допомогою десантування особового складу та техніки

На Вінниччині тренування здійснюють на 2 аеродромах – "Гавришівка" та у селищі Сутиски, де знаходиться запасний військовий аеродром. Тут відпрацювали вправи з десантування особового складу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не пускає миротворців на Донбас

Спільна група військових українців та інших країн-учасниць піднімалася в небо на потужному американському транспортному літаку С-130, що має ще одну назву - "Геркулес". Після десантування військові надавали допомогу умовним пораненим на суші.

"Постраждалих" на воді рятували за допомогою гелікоптера, який зависав над водоймою у селі Петрик Літинського району. Спустившись по канатах, допомагали вибратися з критичної ситуації. - Найбільш масштабна фаза навчань на Вінниччині запланована на 18 жовтня, - уточнив Юрій Ігнат. – У цей день планують спускати на парашутах чисельну кількість особового складу і техніки".

Багатонаціональні авіаційні навчання "Чисте небо-2018" відбудуться в Україні 8-19 жовтня. Тренуватися до Хмельницької та Вінницької області прибули літаки з 10 країн НАТО. Це - наймасштабніші за роки незалежності України міжнародні навчання авіаційних підрозділів.

Зараз ви читаєте новину «Показали навчання НАТО з винищувачами поблизу українських сіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі