середа, 28 серпня 2019 04:15

Показали казкові краєвиди з даху багатоповерхівок
11

Як виглядає Вінниця з даху багатоповерхівок
Фото: vezha
Як виглядає Вінниця з даху багатоповерхівок
Як виглядає Вінниця з даху багатоповерхівок
Як виглядає Вінниця з даху багатоповерхівок
Як виглядає Вінниця з даху багатоповерхівок

У Вінниці збудовано понад дві тисячі багатоквартирних будинків. Приблизно в половини з них дахи більш-менш придатні для перебування там людей. Втім, співвласники багатоквартирних будинків рідко задумуються про той скарб, що розташований в них над головами. За все життя можуть так і не вийти на дах власного будинку жодного разу.

Дахи багатоквартирних будинків є тією недооціненою вільною площею, де можна створювати різноманітні простори для жителів будинків, пише vezha.

З активною розбудовою міст в багатьох країнах світу впродовж останніх десятиліть постає питання нестачі площі. Житлових будинків, готелів, торговельно-розважальних та офісних центрів стає усе більше, а для зон відпочинку та громадських просторів почасти не вистачає місця.

На певному етапі архітектори і урбаністи усвідомили, що в містах зі щільною висотною забудовою є дуже багато площі, яка ніким не використовується. Йдеться про дахи будинків.

Дахи вінницьких будинків перебувають в різному стані, але переважно це вкрита руберойдом площа, де окрім телевізійних антен та купи різноманітних кабелів нічого немає. В більшості випадків вихід на дах зачинено на замок, а ключ має один або двоє жителів будинку.

Варто зазначити, що дах є частиною спільного майна співвласників багатоквартирного будинку, тому кожен з них має право на безперешкодний доступ туди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше їде жінок: як невелике місто перетворюється на туристичну мекку

На початку серпня Мінрегіон презентував проект нового адміністративно-територіального устрою Вінниччини. Планується створення трьох об'єднаних районів. А саме: Вінницького, Могилів-Подільського та Ладижинського.

Якщо ОТГ знаходиться приблизно на рівній відстані від декількох центрів, то вона відноситься до того району, до якого найближче знаходиться центр ОТГ. Іллінецька громада близько і до Ладижина, і до Вінниці. Але Іллінці ближче до Вінниці, тому всю ОТГ відносимо до Вінницького району.

Зараз ви читаєте новину «Показали казкові краєвиди з даху багатоповерхівок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі