четвер, 06 квітня 2017 18:36

Показали фільм про 5 останніх днів у Донецькому аеропорту

Показали фільм про 5 останніх днів у Донецькому аеропорту
Фото: rk.kr.ua

6 квітня у кінотеатрах Львова відбулася прем'єра фільм "Воїни духу". Режисерами фільму-хроніки є Анна Мартиненко та Тетяна Кулаковська. Про це повідомляє "Справжня варта".

Це фільм-документ про 5 останніх днів фінальних подій у Донецькому аеропорту. Інформацію глядачі отримують з уст безпосередніх учасників - "кіборгів".

Для фільму автори записали більше 70-ти інтерв'ю з українськими воїнами.

"Більш правдивого фільму не може бути. Це те, що знімали бійці, і те, що ми бачили. Подивитися треба. Правда не завжди приємна, на жаль. Я був впевнений, що в полон не попаду ніколи. Але в тій ситуації, яка склалася на той час, коли немає евакуації і є багато важкопоранених наших бійців, які помирають, і померли до ранку 21 січня, – я прийняв таке рішення, що я виходжу міняти себе на важкопоранених. Хлопців врятував. Вважаю, що зробив усе правильно", – сказав герой фільму, "кіборг" Анатолій "Спартанець" Свирид. Повідомляє національний кінопортал.

Музику до фільму виконали українські виконавці - Орест Лютий і Katya Chilly Group. А тексти пісень написали самі режисерки.

Хронометраж – 48 хвилин. У стрічці немає сцен насилля та жорстокості. Без вікових обмежень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вийде фільм про дівчину, яка врятувала 88 дітей

"Воїни духу" - взірець, як залишатись людяними і незламними у доленосній ситуації.

Подивитися фільм "Воїни духу" можна до 12 квітня.

У лютому цього року почалися зйомки фільму "Кіборги" Ахтема Сеітаблаєва про захисників донецького аеропорту. Сценарій написала київський драматург Наталя Ворожбит.

Зараз ви читаєте новину «Показали фільм про 5 останніх днів у Донецькому аеропорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі