понеділок, 03 квітня 2017 22:08

Почали збирати рідкісні гриби
4

Сморжі
Фото: facebook
Сморжі
Сморжі
Сморжі

Біля селища Піщанка на Вінниччині збирають рідкісні гриби – сморжі.

"Знала, що саме у цей період є сморжі, але давно їх не збирала. Це дуже дорогий делікатес у вишуканих ресторанах. Бо сам по собі гриб ранній. Весняний. Росте тиждень, максимум до двох. Своїми смаковими характеристиками нагадує м'ясо курчати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радіоактивні кабани їдять заражені гриби

Вдалося назбирати невеличке відро — біля двох кілограмів. Чоловік дивився передачу про ці гриби. Вони дуже дорогі. Ще колись коштували по 500 гривень за кілограм. Ми їх звичайно не продавали. Зварили, потім обсмажили з цибулею. Вийшла літрова баночка. Будемо смакувати", - розповіла "Вінниця.info" мешканка Вінниці Наталя Васильківська.

У стравах з грибами, важливо не тільки правильно їх вибрати, а й достатньо вимочити та прокип'ятити. Краще проварити довше, ніж хоча б трохи менше.

"Не можна їсти такі, що довго пролежали без обробки. Зберігають зірвані гриби не довше доби при температурі до плюс 10 градусів. Головне — не класти в поліетиленові пакетики, — каже столичний гастроентеролог Марина Пишнюк. — Туди не проходить повітря і не випаровується волога. Через це утворюються шкідливі речовини".

Зараз ви читаєте новину «Почали збирати рідкісні гриби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі