вівторок, 09 жовтня 2018 04:15

По усьому місту встановили прокат комфортних велобайків

Автор: фото: Тетяна САРАХАН
  По Вінниці встановили прокат велобайків
По Вінниці встановили прокат велобайків

У Вінниці запрацювала міжнародна система велопрокату Nextbike.

Загалом по місту розташували 15 станцій. На них розмістили 120 велосипедів.

Розрахуватися за катання можна через мобільний банкінг.За першу годину їзди варто заплатити 20 грн, а абонемент на місяць коштує 250 грн.

"Щоб взяти в прокат велосипед, треба зареєструватися на нашому сайті. Або скачати додаток Nexbik на телефон. Велосипеди є справді надійні і передбачають інтенсивну експлуатацію. Ми сподіваємося на камери Ситуаційного центру, які убезпечать їх від вандалів", – зазначив співвласник компанії Nexbik Остап Буденкевич.

"Велосипед має унікальні запчастини, які не підійдуть до жодного іншого велосипеду, тому красти їх не має сенсу. Сподіваюсь, для вінничан велопрокат стане ще одним видом громадського транспорту", - сказав заступник міського голови Владислав Скальський.

Автор: фото: Тетяна САРАХАН
  По Вінниці встановили прокат велобайків
По Вінниці встановили прокат велобайків

Велосипед їде на трьох передачах. Сідло можна підняти, не використовуючи додаткових інструменті. Після завершення прокату велосипед можна лишити на найближчій станції.

Також передбачили штрафи для велопрокату. Якщо не повернути велосипед протягом 24 годин штраф сягне 15 тисяч грн.

Автор: Facebook
  По Вінниці встановили прокат велобайків
По Вінниці встановили прокат велобайків

На зимовий період велосипеди сховають.

Автоматизований прокат велосипедів Nextbike діє в понад 100 міст, в 23 країнах світу, на 4-х континентах. Nextbike пропонує 35 тисяч велосипедів в містах Німеччини, Австрії, Болгарії, Хорватії, Угорщини, ОАЕ, Латвії, Новій Зеландії, Польщі, Швейцарії, Туреччині, Великобританії, США та України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше використають дорожню суміш, яка не роз'їдає взуття та машини

Через рік у будь-якому громадському транспорті Вінниці за проїзд можна буде розрахуватися банківськими картками, а також безконтактно за допомогою смартфону.

Сплатити проїзд треба буде відразу зайшовши в трамвай, тролейбус, автобус чи та прикласти картку або смартфон до валідатора.

Зараз ви читаєте новину «По усьому місту встановили прокат комфортних велобайків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі