пʼятниця, 07 листопада 2014 13:52

Півсотні львівських бійців із військовим досвідом відправили в зону АТО

Півсотні львівських бійців із військовим досвідом відправили в зону АТО

7 листопада, зі Львова в зону проведення Антитерористичної операції вирушили військовослужбовці 3-го спеціального відділу Західного територіального управління Військової служби правопорядку ЗС України.

Про це повідомили сьогодні у Регіональному медіа-центрі Міноборони України (м. Львів).

Близько 50 військовослужбовців зі зброєю та технікою виконуватимуть завдання за призначенням у визначеному районі проведення АТО, йдеться у повідомленні.

Провести особовий склад прибув особисто начальник військової служби правопорядку у Збройних силах України генерал-майор Олександр Дублян.

"У наші дні пишеться історія Військової служби правопорядку. Вона з перших днів бойових дій на Донбасі діяла разом з армійськими підрозділами. До цього часу ми виконували завдання і допомагали людям за межами нашої країни. Зараз прийшов час служити і допомагати співвітчизникам, захищати від зазіхання ворогів нашу державу і людей", - каже Олександр Дублян

Також генерал-майор О. Дублян повідомив, що до складу цієї ротації ввійшли військовослужбовці, які вже відзначились у ході проведення АТО на території Луганської та Донецької областей. Це вони, зокрема, впродовж декількох місяців разом з армійським спецназом утримували контроль над двома стратегічними об'єктами у місті Артемівськ, перебуваючи у повній ізоляції. Бійці ВСП утримували контроль за підступами до донецького аеропорту в населеному пункті Авдіївка.

Завданнями військовослужбовців у зоні АТО буде боротьба із розвідувально-диверсійними групами російсько-терористичних сил, контроль за дотриманням законності військовослужбовцями-учасниками АТО, підтримання правопорядку на території, підконтрольній українським військам.

У матеріально-технічному плані спеціальний відділ підготовлено до несення служби в зимових умовах повною мірою. Командування ВСП висловило щиру подяку волонтерам, які допомогли повністю укомплектувати бійців бівуачним та тактичним спорядженням, індивідуальними аптечками, харчами тощо. Також група отримала у подарунок від волонтерів джип "Ніссан", який буде використовуватись спецназом ВСП у бойових діях. 

Зараз ви читаєте новину «Півсотні львівських бійців із військовим досвідом відправили в зону АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі