середа, 16 жовтня 2019 12:25

Після переливання крові у матері двійнят відмовляють нирки - відео

Після переливання крові у матері двійнят відмовляють нирки - відео
Переливали кров - відмовили нирки. Фото: 5 канал

У Маргарити Заєць із Миргорода на Полтавщині після народження двійні відмовляють нирки. У Полтавській обласній лікарні дівчину рятують від смерті.

Двічі на тиждень Маргарита Заєць долає по 100 кілометрів - із Миргорода до Полтави. Їздить заради діалізу - очищення нирок від токсинів. Органи постраждали внаслідок переливання крові від донора у пологовому відділенні Миргорода, де їй робили кесарів розтин. Згодом нирки почали відмовляти, передає ТСН.

У Миргородській райдікарні дівчині допомогти не змогли, направили в обласний центр. У Полтавській обласній лікарні підтримують стан дівчини, проте про лікування немає й мови - необхідна пересадка. Проте на операцію родина грошей не має. Не можуть отримати рідні й медичну документацію - у Миргороді зіслалися на те, що історія хвороби загубилася по дорозі в Полтаву.

Коли поліція відкрила кримінальне провадження за фактом неналежного виконання лікарями професійних обов'язків, медичні документи раптом знайшлися – в Миргородській райлікарні. Тепер історія хвороби та медична карточка офіційно вилучені через ухвалу суду – документи стануть основою для висновків експертної комісії, яка має вирішити, чи правильно Маргариті надавали медичну допомогу. Справу до суду спробують передати через два місяці.

Зараз у дівчини не вистачає сили піднімати п'ятимісячних доньок Вікторію та Вероніку. Також дуже боїться, аби взимку не замело дороги. Постраждала також має страх натовпу - в неї паморочиться в голові, падає тиск, тому батько весь час поруч. До діалізу жінка дістається вже майже без сил.

У сюжеті ТСН також повідомили, що процедуру молода мама проходить двічі на тиждень по чотири години. Без неї жінка не житиме, бо нирки не виводять токсини з організму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тиша пригнічує, завелись щурі, уколи робимо самі: як живуть люди прифронтового міста

Нирки запалюються частіше в людей з високим тиском. Чим довше мають скачки тиску гіпертензією, тим сильніше змінюються стінки цих судин. Нирки регулюють об`єм рідини в організмі і фільтрують кров, що поступає по ниркових артеріях.

Зараз ви читаєте новину «Після переливання крові у матері двійнят відмовляють нирки - відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі