вівторок, 01 липня 2014 16:42

Під Слов'янськом загинув вінничанин Андрій Коган

Під Слов'янськом загинув вінничанин Андрій Коган

28 червня на блокпосту під Словянськом Донецької області загинув десантник 30-річний Андрій Коган із міста Калинівка Вінницької області. Він проходив контрактну службу у 95-й Житомирській аеромобільній бригаді. З березня перебував у гарячих точках антитерористичної операції на сході країни. Сьогодні, 1 червня тіло доставлять із Харкова у Вінницький аеропорт "Гавришівка", де його зустрінуть батьки та друзі.

"Батько Андрія - теж військовий, пропонував, що забере його звідти. Андрій відповідав, що поряд з ним хлопчики по 18-20 років, і він не зможе їх залишити", - плаче Лілія Куприненко. Андрія знала добре, бо разом з її сином служив, разом поїхали на Схід боронити країну. Жили по сусідству у військовому містечку села Велика Піч Житомирського району.

Андрій Коган одружився два роки тому. У нього залишилася дружина Віра, двоє прийомних хлопчиків та рідний - півторарічний Євген.

"Вірочка розповідає, що цих два роки, що жили з Андрієм - найбільше щастя, яке мала в житті. Андрій обіцяв, як повернеться - обвінчається з Вірою та всиновить її діток. А тут така звістка. Ми всі до останнього сподівалися, що може поранений, може все ж вижив. Віра просила Бога, хай без рук, без ніг - аби живий. З дня загибелі Андрія - Віра постійно у мене. Діток доглядає її мама", - продовжує Лілія Іванівна.

Прощання із героєм заплановане на 2 червня у військовій частині, де він служив. Із похованням допомагають усі - місцева влада, друзі по службі та небайдужі люди. Поховають Андрія Когана на Алеї Слави на військовому кладовищі Житомира.

Нагадаємо, 28 червня терористи обстріляли блокпост під Словянськом Донецької області. Під час протистояння троє військовослужбоовців загинули. Четверо отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «Під Слов'янськом загинув вінничанин Андрій Коган». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі