понеділок, 06 липня 2020 10:40

Під час карантину до Одеси їдуть тисячі туристів
8

Справжній туристичний бум переживає Одеса. Пляжі, вулиці та ресторани переповнені туристами, а в нічних клубах Аркадії - ажіотаж.

І все це на фоні заяв про посилення карантину, йдеться в матеріалі BBC.

Попри карантин, Одеса гучно гуляє
Фото: bbc.com
Попри карантин, Одеса гучно гуляє
Попри карантин, Одеса гучно гуляє
Попри карантин, Одеса гучно гуляє
Попри карантин, Одеса гучно гуляє

Офіційно кількість туристів в Одесі ще не рахували, але, за інформацією з різних джерел, до міста приїхали "тисячі відпочивальників".

Про карантин і Covid-19 в місті нагадують лише роздруковані написи з проханням надягти маску на дверях торгових центрів та закладів громадського харчування. Однак, у самих закладах часто не дотримуються правил карантину. Зокрема, в одеських клубах щодня проводять концерти та вечірки з сотнями гостей. А пошук вільних лежаків на заповнених відпочивальниками пляжах перетворюється на квест.

Туристи заявляють, що намагаються триматися подалі від натовпу й частіше використовувати антисептики - люди вірять, що це врятує їх від захворювання, а дехто взагалі вважає вірус вигадкою. Лікарі спостерігають за цим з острахом, що така легковажність призведе до спалаху хвороби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям радять не купатися біля узбережжя Одеси та не їсти рибу

Ще 22 червня одеський мер Геннадій Труханов посилив карантин у місті. На сайті мерії пишуть, що при собі обов'язково мати документи та маску, обмежують кількість пасажирів у громадському транспорті та нагадують про соціальну дистанцію в ресторанах. Проте, більшість одеситів та гостей міста ігнорують ці правила. Так, на кількість людей в барах і кафе не впливають навіть штрафи.

У поліції Одеси повідомляють, що численні порушення карантинних обмежень фіксують щодня.

Після того як багато українців провели вихідні в Одесі, там може статися спалах коронавірусу.

Під час відпочинку люди не дотримувалися карантинних обмежень на пляжах і в нічних клубах, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

На вихідних опублікували фото і відео того, як багатотисячні натовпи туристів гуляли Одесою.

Зараз ви читаєте новину «Під час карантину до Одеси їдуть тисячі туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі