пʼятниця, 26 квітня 2019 12:35

Першу незаконну багатоповерхівку знесли повністю

Першу незаконну багатоповерхівку знесли повністю
Демонтаж тривав майже місяць. Фото: ЛМР

Львівську багатоповерхівку, яку побудували з порушеннями, повністю демонтували.

Тепер прибиратимуть лише будівельне сміття, повідомили у Львівській міській раді.

Демонтаж тривав майже місяць. Спочатку зносили дах, потім руйнували ненесучі будівельні конструкції, далі будинок зносили секціями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новобудови і старі райони — показали фото Львова радянської доби

"Фінансування знесення здійснювалося за рахунок коштів виконавчого провадження, роботу виконувала підрядна організація", — розповів керівник юридичного відділу Інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю Львова Святослав Кіндратів.

В Україні вперше знесли 7-поверховий самобуд. Випадків, щоб зносили багатоквартирний будинок такого розміру, збудований без документів, у країні ще не було.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, це має стати застереженням для усіх забудовників щодо дотримання законодавства в сфері містобудування.

У Львові почали зносити 7-поверхову будівлю, яку звели без жодних документів і дозволів. Будинок стоїть на приватизованій ділянці, тому передати його до комунальної власності неможливо. Після завершення робіт забудовник планував отримати всі містобудівні обмеження і проект.

Зараз ви читаєте новину «Першу незаконну багатоповерхівку знесли повністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі