понеділок, 10 червня 2019 18:38

Пательні з м'ясом та мохіто з ромом - чим пригощали на Operafest Tulchyn

7-9 червня відбувся OPERAFEST TULCHYN. Доросла програма містила здесяток оперних постановок. В антракті відвідувачі заходу змогли поласувати різними стравами. Під час фестивалю всі дні працював фуд-корт. Деякі ресторани і кафе розробили власне, оперне меню.

За 2 дні дорослої програми оперного фестивалю поціновувачі класичної музики змогли посмакувати шашликом, хот-догами, картоплею. Перекусити морозивом або випити міцного.

  Фуд корт на території Опера Фесту. Фото: Ірина Кальченко
Фуд корт на території Опера Фесту. Фото: Ірина Кальченко

"Понад 2000 літрів кави та 1,5 тисячі літрів прохолодних напоїв, 1900 кілограмів шашлику та понад півтонни овочів смакували під час оперного фестивалю", - розповідає продюсер OPERAFEST TULCHYN Ірина Френкель.

Цьогорічна новинка фуд-корту – алкогольні коктейлі на основі рому. Коштує – 60 грн за 300 мл. Півлітра пива – 25, сидр – 30. Біля них завжди була черга.

Чекати свого замовлення доводиться близько 15-20 хв.

"За день можуть випити більш як 200 алкогольних коктейлів із ромом. Не встигаєш роботи їх. Пропонуємо з апельсину та мохіто, з м'ятою і лимоном. Охоче беруть останній", - каже дівчина на барі. Відмовилася називати своє ім'я.

Деякі відвідувачі фестивалю через великі ціни на алкоголь беруть його із собою на територію. Охорона пропускає.

"Навіщо мені платити тут 30 гривень за півлітра пива, якщо в супермаркеті можу за такі гроші купити літр?, - каже Gazeta.ua місцевий житель Тульчина Андрій Бабій. Сідає за синій пластмасовий стілець. Ставить пляшку пива на стіл – На опері був і торік. Але сиджу не до кінця. Бо багато роботи на городі. Послухаю, як поляки співають (прем'єра опери Straszny dwór Польської Королівської опери – Gazeta.ua) – і додому".

Кафе і ресторани Тульчина до третього оперного фестивалю розробили власне меню. Пропонують м'ясні страви, салати та десерти.

Ті, хто стежить за фігурою, пробують салат "Примадонна" без майонезу. 130 гр – 85 грн. У нього входить: мікс салатів, огірок, помідор, авокадо, фета, оливкова олія, зелень.

  Салат "Примадонна"
Салат "Примадонна"

Для любителів м'яса можна спробувати сковорідки "запорожець за Дунаєм" із свининою та "Одарчина пательна" із курячого філе. Порції достатньо великі – 450 гр. Коштує від 115 до 135 грн.

  "Одарчина пательня"
"Одарчина пательня"

За 200 грн можна вдвох ситно пообідати.

Деякі салати у меню нагадують давно знайомі нам страви. Наприклад, "Весілля Фігаро". До складу входить: крабові палички, пекінська капуста, огірок, цибуля, кукурудза, яйце, майонез і грінки.

Під час Operafest Tulchyn деякі супермаркети працювали цілодобово та зачинялися на 5 хв на перерву.

Біля супермаркетів у нічний час утворюється натовп молодиків. П'ють 2-літрове пиво з горла пляшки. Грають на гітарі пісні "Бумбокс". Деякі перехожі у картонну коробку кидають по декілька гривень.

  Один із супермаркетів не продає алкоголь після 22 години вечора
Один із супермаркетів не продає алкоголь після 22 години вечора

Після 22:00 один із магазинів закрив продаж алкоголю. Цей відділ навіть замотали скотчем, аби ніхто не проліз туди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коктейлі, "Гуцулка Ксеня" і танго: чим дивують на оперному фестивалі

3-й фестиваль оперної музики цьогоріч тривав 6 днів. Opera Fest Tulchyn розпочався 4 червня і тривав до 9 червня. Програма фестивалю складалася з 2 частин: дитячої та загальної.

Зараз ви читаєте новину «Пательні з м'ясом та мохіто з ромом - чим пригощали на Operafest Tulchyn». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі