середа, 28 липня 2021 21:50

Паста, моцарелла і перегони на ліжках: як гуляли на "Італійському весіллі" у Львові
29

Перегони на ліжках, як у фільмі “Приборкання норовливого” з Адріано Челентано
Фото: Валерій Шмаков
Можна було самому навчитися готувати італійську піцу
Весільна церемонія проходила по ярмарку, осипаючи молодят рисом та грошима, співаючи італійських пісень та танцюючи тарантелу
На території фестивалю діяв атмосферний італійський ринок
Фотозона на фестивалі

У Львові на площі біля університету імені Івана Франка відбувся гастро-фестиваль "Італійське весілля". Тут можна було скуштувати справжню італійську піцу, пасту, моцареллу, вино і станцювати тарантелу.

Зокрема, на території фестивалю діяв атмосферний італійський ринок, де гості мали можливість насолодитися розмаїттям італійської кухні. А також самим приготувати піцу на майстер-класах.

"У нас можна не тільки спробувати італійські сири, а ще й подивитися як їх варять. Перший і єдиний такий ресторан у Львові. Окрім широко відомої моцарелли у нас представлені також страчаталла, буррата і качотта. Страчателла — це найрідкіший із них. Складається з волокон сиру перемішаних із вершками. Буррата — це коли всередину в пластинку моцарелли кладуть страчателлу і загортають у мішечок. Качотта — це найбільш витриманий сир, витримується до тижня часу", - розповіла Gazeta.ua власниця ресторану "Сироварня" Ольга Мельник, яка продає сири на одному з стендів фестивалю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільша в світі піца потрапила до Книги рекордів Гіннесса

Під час культурної програми для відвідувачів виступив італійський співак Альфонсо Олівера. А на любителів екстриму чекали перегони на ліжках, як у фільмі "Приборкання норовливого" з Адріано Челентано. Чоловіки наввипередки мали відвезти даму до фінішу на ліжку. Ввечері для відвідувачів організували кінотеатр на ліжках, де показували легендарні італійські фільми, також можна було зіграти в Бочче і "Мафію".

Кульмінацією гастро-фестивалю стала справжня весільна церемонія, де офіційно на головній сцені одружилася закохана пара. Весільна церемонія проходила по ярмарку, осипаючи молодят рисом та грошима, співаючи італійських пісень та танцюючи тарантелу. В фотозонах можна було зробити фото біля весільної арки з молодятами.

"У межах фестивалю також можна було стати героєм "швидкого" весілля і жартівливо одружитися. Мім мовчки одружував молоді пари, даючи їм жартівливі свідоцтва про одруження та дарував пляшку ігристого вина лімітованої серії", - зазначила менеджер з локацій фестивалю Лілія Павлюк.

Київський "Фестиваль борщу" внесений в Книгу рекордів України в номінації "Одночасне приготування представниками з 25-ти регіонів України традиційних українських борщів".

Зараз ви читаєте новину «Паста, моцарелла і перегони на ліжках: як гуляли на "Італійському весіллі" у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі