пʼятниця, 18 лютого 2022 15:04

Панахида, янголи і почесна варта - як у Львові вшанували героїв Майдану: фото
25

На Меморіалі Небесної сотні у Львові відбулась акція "Ангели пам'яті"
Фото: Валерій Шмаков
Почесна Варта урочисто підняла Державний прапор
Акція "Ангели пам'яті" проходить уже п'ятий рік поспіль, а на цьому Меморіалі уже втретє
Діти розвішали власноруч зроблених паперових янголів на стенді з зображеннями загиблих майданівців
Діти розвішали власноруч зроблених паперових янголів на стенді з зображеннями загиблих майданівців

Сьогодні на Меморіалі Небесної сотні у Львові відбулась акція "Ангели пам'яті". Її провели аби вшанувати героїв Майдану. Подібний захід відбувся і в Києві.

Діти з різних шкіл міста а також родичі Героїв Небесної сотні - розвішали власноруч зроблених паперових янголів на стенді з зображеннями загиблих майданівців, повідомляє Gazeta.ua.

"Акція "Ангели пам'яті" проходить уже п'ятий рік поспіль, а на цьому Меморіалі уже втретє. Можу сказати, що стільки людей, скільки збирається у Львові на цю акцію - не збирається в жодному місті України. Акція стала всеукраїнською і це дякуючи всім нам. Тим, хто щороку приносить ангеликів і розказує дітям про Героїв Небесної сотні", - сказала керівниця Музею гідності у Львові, дочка Героя Небесної сотні Андріана Дигдалович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справи Майдану продавали. Докази знищували – син Героя Небесної сотні

Почесна Варта Національної академії сухопутних військ ім. П.Сагайдачного урочисто підняла Державний прапор під виконання оркестром академії гімну України.

Після того як духовенство звершило поминальну панахиду, присутні на Меморіалі запалили лампадки.

"Сьогодні увага всього світу прикута до України. Стоїть питання — чи ми зуміємо протистояти тій армаді, яка тисне на нас? 2014 року Герої Небесної сотні почали писати нову сторінку нашої історії. Тоді, без зброї, своїми тілами вони зупинили цей диктат. Бо з нами була Божа ласка. Сьогодні вони ангели. Я дуже гордий, що тут кожного дня є люди. Щодня люди йдуть натхненні, бо це наша славна історія. Сьогодні унікальний момент для нашої країни. Якщо ми будемо єдині, якщо проходитимемо вишколи, ніколи ворог не посміє нападати. Він відчуває силу. Ми маємо бути сильні як ніколи. В цій нашій великій силі є дух Героїв Небесної Сотні", - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

З 18 лютого 2014 року розпочався найтрагічніший етап Революції гідності.

Протягом трьох днів у центрі Києва в сутичках з "беркутівцями" і "тітушками" загинули більш як 100 людей. Десятки майданівців зникли безвісти, а більше тисячі отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «Панахида, янголи і почесна варта - як у Львові вшанували героїв Майдану: фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі