середа, 08 червня 2022 02:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти готуються святкувати "день Росії" на Херсонщині - командування "Південь"

Окупанти готуються святкувати "день Росії" на Херсонщині - командування "Південь"
Окупанти надумали святкувати день РФ у Херсонській області. ФОТО: unn.com.ua

Окупанти готуються до відзначення дня Росії на Херсонщині. Пропонують людям винагороду за отримання російського паспорта і підтримку референдуму про приєднання до РФ.

Однак прихильників серед населення загарбники майже не мають, повідомили у своєму підсумковому зведенні за 7 червня в оперативному командуванні "Південь".

"Окупанти розпочали підготовку до відзначення дня Росії в області. У самому тимчасово окупованому Херсоні, так звана адміністрація, готова платити за отримання російського паспорта та підтримку референдуму, однак прихильників серед населення майже немає. Натомість, Херсон регулярно вкривають проукраїнські та антиокупаційні листівки, всюди з'являються державні прапори України", - йдеться у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нелюдське ставлення і тортури - на Херсонщині терористи утримують у заручниках сотні людей

У Херсонській області російські загарбники беруть у заручники місцевих мешканців. Там перебуває близько 600 осіб. Про це розповіла постійна представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева під час брифінгу 7 червня.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти готуються святкувати "день Росії" на Херсонщині - командування "Південь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі