понеділок, 09 грудня 2019 10:15

Одеська трагедія: коледж працював без пожежної сигналізації

Одеська трагедія: коледж працював без пожежної сигналізації
lenta

В одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, де 4 грудня сталася смертельна пожежа, не була встановлена пожежна сигналізація.

"З'ясували, що в коледжі взагалі не було пожежної сигналізації", - повідомив глава Державної служби з надзвичайних ситуацій України Микола Чечоткін під час брифінгу в Одесі, передає Думская.

Він також зазначив, що вогнеборці були забезпечені усім мінімально необхідним для ефективної рятувальної операції. Хоча також повідомив, що в Україні є проблема з пожежними драбинами, оскільки в країні їх просто не виробляють. В одеських рятувальників є три 30-метрові драбини та один 50-метровий підйомник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трагедія в Одесі: кількість жертв зросла до 12

Крім того, голова ДСНС розповів, що по всій країні є лише 5 надувних рятувальних батутів, які використовують під час рятувальної операції. Однак за його словами, аналіз досвіду європейських країн показав, що ефективність таких батутів як засобів порятунку невисока.

В Одесі у підрозділах ДСНС провели ряд обшуків в рамках слідчих дії трагедії на Троїцькій,25.

Поліцейські вилучили документацію з дій пожежних розрахунків з моменту повідомлення про пожежу і аж до моменту ліквідації.

Зараз ви читаєте новину «Одеська трагедія: коледж працював без пожежної сигналізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі