вівторок, 19 травня 2015 03:33

"Ніч в музеї" у Львові: в "Тюрмі на Лонцького" показали, як НКВС катував людей
16

Фото: Ярослав Тимчишин

18 травня Національний музей-меморіал "Тюрма на Лонцького" у Львові запропонував відвідувачам "Ночі музеїв", приуроченої до Міжнародного дня музеїв, цікаву та насичену програму.

Унікальний музей, розташований у колишній слідчій в'язниці НКВС і гестапо, запрошував безкоштовно відвідати у вечірній час це знакове для колективної пам'яті українців місце, а також зустрітися із відомими кінорежисерами, співаками, письменниками та громадськими діячами.

Програма розпочалася о шостій годині вечора панахидою за жертвами репресій тоталітарних режимів біля хреста на подвір'ї музею.

На першому поверсі похмурої споруди, в напівтемному кабінеті слідчого відбувалася історична реконструкція подій радянської доби. Відвідувачі стали свідками жорстоких багатогодинних допитів українських патріотів функціонерами НКВС. Всім бажаючим давали змогу побувати на місці арештованого і переконати слідчого в злочинності совкової ідеології. Ролі слідчого, вартових та арештантів дуже переконливо виконували учасники товариства "Пам'ять".

Під час "Ночі музеїв" в музеї-меморіалі "Тюрма на Лонцького" також можна було власноруч виготовити листівки чи маки пам'яті, переглянути як художні, так і документальні виставки й кінофільми.

На подвір'ї розклали ватру біля якої активісти ГО "Борець" запрошували до спільного виконання патріотичних пісень.

Зараз ви читаєте новину «"Ніч в музеї" у Львові: в "Тюрмі на Лонцького" показали, як НКВС катував людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі