вівторок, 29 травня 2018 12:25

Назвали ще одну причину отруєння школярів на лінійці

Назвали ще одну причину отруєння школярів на лінійці
Причиною отруєння міг стати розлив нафтопродуктів у сусідній військовій частині. Фото: goloskarpat.info

Причиною масового отруєння дітей на шкільній лінійці в Черкасах міг бути розлив нафтопродуктів у сусідній військовій частині.

Про це заявив гендиректор "Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я" Володимир Курпіта в інтерв'ю РБК-Україна.

Курпіта розповів, що представниками Міністерства охорони здоров'я проведені дослідження води, повітря й ґрунту на місці отруєння. Фахівці не виявили жодних відхилень від норми, окрім одного показника - наявності свинцю в ґрунті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися скандальні подробиці масового отруєння школярів

"Парадоксальність ситуації в тому, що хоча рівень свинцю в ґрунті перевищує допустимі норми вдвічі, ці норми були офіційно скасовані у 2014 році", - зазначив Курпіта.

Він наголосив, що свинець викликає отруєння, потрапляючи в організм.

"Свинець застосовується в добавках для нафтопродуктів. Є припущення, що в сусідній військовій частині напередодні міг статися розлив нафтопродуктів. Після цього в місті підвищилася температура повітря, почалося випаровування. Як наслідок, ці пари викликали інгаляційне ураження у дітей. Остаточну відповідь мають надати органи слідства", - додав Курпіта.

8 травня у Черкаській школі №8 після проведення урочистої лінійки на подвір'ї до лікарень протягом дня звернулися 55 дітей зі скаргами на нудоту та головний біль. Причину масового отруєння ще не виявили.

Зараз ви читаєте новину «Назвали ще одну причину отруєння школярів на лінійці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі