четвер, 19 вересня 2019 13:57

Нашестя тарганів і деформований посуд: що побачили у кафе, в якому готували обіди для школярів

Нашестя тарганів і деформований посуд: що побачили у кафе, в якому готували обіди для школярів
5 канал Отруєння в школі: що побачили у кафе, в якому готували обіди для учнів

Після масового отруєння школярів у місті Козятин на Вінниччині школи завтра відновлюють навчальний процес. А місцеве кафе "Юність", яке постачало готові обіди в термосах до шкіл, на час перевірки залишається закритим.

Власника кафе-їдальні притягнули до адмінвідповідальності.

"Перше, що кинулося в очі, — це бруд у приміщенні. Повсюди столовий і кухонний посуд, який був вкритий шаром жиру. Частина його деформована. Та найбільше шокувало нашестя тарганів. Вони вільно собі бігали кухонним обладнанням і харчовими продуктами. У харчоблоці не було засобів для дизінфекції", - говорить Gazeta.ua Тетяна Вороновська з Вінницького обласного управління Держпродспоживслужби.

Авто, яке відвозило обіди до шкіл, необладнане холодильною камерою. У кафе у холодильних ы морозильних камерах не контролюють температурний режим.

"Медперсонал обстежений на носії збудників кишкової інфекції та патогенний стафілокок. Чекаємо на результати. Цим займається обласний лабораторний центр. Ще відібрали проби води та курячого філе, з якого готували відбивні. Зараз проводять дослідження", - додає Вороновська.

У школі №2, де отруїлися діти, немає харчоблоку і ніколи не було.

"У школі хороші умови для харчування дітей. Улітку там зробили ремонт. Є холодне та гаряче водопостачання, каналізація. Є де мити та зберігати посуд. Працює двоє працівників", - підкреслила чиновниця.

Участь у тендері брали декілька підприємств, які виявили бажання надавати свої послуги постачання харчування для школярів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школярі отруїлись невідомою речовиною

13 вересня на Вінниччині сталося масове отруєння дітей. Того дня їх годували пшеничною кашею "Артек" ы курячою відбивною.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею - порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням і масовим отруєнням.

Зараз ви читаєте новину «Нашестя тарганів і деформований посуд: що побачили у кафе, в якому готували обіди для школярів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі