середа, 09 березня 2016 18:38

На Вінниччині селяни продають пам'ятник Леніну

На Вінниччині селяни продають пам'ятник Леніну

Пам'ятник Леніну у селі Росоша Липовецького району на Вінниччині люди хочуть продати колекціонерам. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів голова села Володимир Сличук.

"Це погруддя із бронзи. Має кілограмів сто тільки металу. А ще ж, якби там не було, а робота майстрів. За бюст Шевченка зараз хочуть 8 тисяч доларів. Цікавився у Києві, є багато знайомих колекціонерів, але бажаючих не знайшов. В інтернеті дали оголошення, але не дзвонять. Ніхто ж тисячі не просить, скільки дадуть – стільки буде", - каже Сличук.

Пам'ятник зараз стоїть біля сільського будинку культури.

"Везуть кудись їх, збирають, то хто це має коли ним займатися. Як ніхто не купить, то хлопці завезуть на металолом, здадуть і будуть мати зарплату. Ніхто ж дарма зараз працювати не хоче. Знімемо його і на найближчому сході села вирішимо що з ним робити остаточно. Це люди мають вирішити", - додає сільський голова.

Нагадаємо, пам'ятки комуністичного режиму Вінницької області звозять на колишню ставку Гітлера "Верфольф" під Вінницею. Там діє Історико-меморіальний комплекс пам'яті жертв нацизму.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині селяни продають пам'ятник Леніну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі