вівторок, 01 березня 2016 16:51

На Вінниччині підприємець розвалив сусідам хату і будує гаражі

На Вінниччині підприємець розвалив сусідам хату і будує гаражі
фото: Олександр Гандзій

У селі Нестерварка Тульчинського району Вінниччини у 80-річного Сергія Забуранного обманним шляхом відібрали його садибу. Дім розвалили і вивезли, подвір'я обнесли парканом і збираються будувати гаражі. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла дружина потерпілого 71-річна Олена Забуранна.

"Чоловік недочуває, бо має другу групу інвалідності, - розказує. - У 2009 році під'їхав сусід Володимир Швець і запросив чоловіка в машину. Щось там наговорили - наче збираються купити хату, яку батьки колись нам подарували. Підписали попередню угоду про наміри і дали півтори тисячі гривень. Потім гроші забрали і використали ту розписку, як договір купівлі-продажу. Хоча є офіційний документ на дарування, але написане у машині для них важливіше".

Сім'я Забуранних хотіли відремонтувати будинок і переїхати до нього жити. Синові планували подарувати квартиру.

"А сусід вирішив ту хату хапнути собі і обманув мого чоловіка. Поставив паркан, розвалив хату і криницю викопав на нашому подвір'ї. Це мабуть сільська рада дозволила йому, бо як же він так просто міг це зробити. Визнали її землею сільради і віддали йому. Зараз там Швець збирається будувати гаражі для своїх автомобілів", - каже Забуранна.

Жінка вважає, що залишилась без хати через дружні відносини Швеця із сільським головою та суддями Тульчинського районного суду.

"Районний суд визнав ту розписку про наміри — договором купівлі-продажу. Поки велися суди, то будинок зруйнували без законних на це підстав. Перша інстанція винесла рішення на користь Швеця, як помилкові дії. Апеляційний суд — підтримав. Тільки Вищий спеціалізований суд розібрався і визнав дії Швеця протиправними. Мав за власний рахунок відшкодувати збитки і знести паркан. Але приватизувати землю власнику сільська рада не дозволяє, бо визнала її комунальною власністю. Але 26 лютого апеляційний суд зобов'язав сільську раду надати дозвіл на виготовлення технічної документації садибу Забуранному", - пояснює юрист Анатолій Мукомел.

Володимир Швець відмовився прокоментувати свою причетність до ситуації.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині підприємець розвалив сусідам хату і будує гаражі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі