пʼятниця, 17 квітня 2015 11:50

На вихідних у Тернополі пройде мистецький фестиваль "Ї"

На вихідних у  Тернополі пройде мистецький фестиваль "Ї"

З 17 до 19 квітня у Тернополі відбудеться всеукраїнський мистецький фестиваль "Ї".

Захід, який пройде у місті вже втретє, відвідають відомі поети, письменники, музиканти, а також художники та режисери.

Ініціатором фестивалю є Тернопільська молодіжна громадська організація "Файне місто". Цього року організатори обіцяють високий рівень його проведення – передусім, за складом учасників.

Загалом фестиваль об'єднає понад 60 авторів сучасного мистецтва України, будуть також представники Польщі та Білорусі.

Зокрема, на літературній сцені фестивалю в Тернополі очікують Юрія Андруховича, Тараса Прохаська, Олександра Ірванця, Юрія Іздрика, Василя Шкляра, братів Капранових, Сергія Жадана, Андрія Любку та ін.

У музичній програмі візьмуть участь гурти з різних міст України. Виступити у Тернополі планують "Ot Vinta", "Один в каное", "Vivienne Mort", а також відомі тернопільські гурти "Nameless", "Zsuf", "Медовий полин".

Програма цьогорічного фестивалю складатиметься з двох частин – денної та вечірньої. Відбудуться прес-конференції, брифінги, презентації книжок, зустрічі з письменниками. Аби розширити цільову аудиторію, організатори планують проводити частину заходів просто неба.

Зараз ви читаєте новину «На вихідних у Тернополі пройде мистецький фестиваль "Ї"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі