пʼятниця, 04 квітня 2014 19:17

На світловому шоу Вінницького фонтану вмикають Чайковського і Моцарта
12

З 2011 року найбільший фонтан у Європі, що розташований у Вінниці, приймає гостей до кінця жовтня. Після цього його закривають на осінь та зиму, доки тривають холоди. Цього року фонтан обіцяють відкрити в середині квітня. Столичні турфірми вже відкривають пропозиції відвідати фонтанне шоу.

Фонтан спорудили у Вінниці 2011-го року біля острова Кемпа, найближча до нього вулиця — Кармелюка. До нього легко дістатись приїжджим — фонтан розташований у 5 хвилинах ходьби від автостанції, до якої регулярно курсують автобуси з різних міст.

Фонтан за технічними характеритиками не поступається фонтанам в Дубаї, ОАЕ. Висота струменя доходить 60 метрів увисоту, а розліт води навсібіч — 140 метрів. Є 11 малих фонтанчиків, які обертаються навколо своєї осі. Проект реалізували провідні світові інженери. Увечері на мальовничій набережній транслюють світлово-музичне і водяне шоу.

"Ми з Києва, приїхали з донькою і чоловіком подивитись фонтан. Коли вмикають, то грає класична і сучасна музика, - ділиться враженнями 35-річна киянка Ірина, - Кажуть, що вмикають зазвичай Чайковського, Вівальді, Моцарта, Глінку. На струмені, які б'ють догори, проектують великі об'ємні зображення. Складається таке враження, що фігури поряд із нами. Доньці вони сподобались найбільше".

Безкоштовне шоу завершує фейєрверк: "стріляють" з двох сторін — неподалік фонтану і здалеку, за мостом. Вінничани досі з радістю згадують день відкриття фонтану. Тоді подивитися вражаюче дійство прийшло понад 70 тисяч людей. Тепер, бачачи фонтанне шоу щотижня, місцевих жителів біля нього трохи поменшало. Проте всі сприймають дійство з радістю, навіть коли минув час. Час від часу називають тепер Вінницю містом фонтанів. Туристів у місті не меншає. Для них неподалік фонтану завбачливі підприємці повідкривали кафе на різні смаки і вподобання: діти їдять морозиво і тістечка, а дорослі попивають вино або пиво зі смаженим м'ясом. Там само за невеликі гроші купують сувеніри з символікою міста і з зображеннями фонтану в різних кольорових гамах.

Зараз ви читаєте новину «На світловому шоу Вінницького фонтану вмикають Чайковського і Моцарта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі