понеділок, 06 листопада 2017 04:15

На ставці Гітлера відкриють музей з пам'ятником Леніну

  Демонтовані бюсти комуністів зберігаються на території Ставки «Вервольф» у Стрижавці на Вінничині. Фото:vinnitsa.info
Демонтовані бюсти комуністів зберігаються на території Ставки «Вервольф» у Стрижавці на Вінничині. Фото:vinnitsa.info

У Вінниці відкриють музейну експозицію присвячену вождям комунізму. Демонтовані об'єкти помістять на території історико-меморіального комплексу "Ставка "Вервольф".
Про це розповіла директор Вінницького краєзнавчого музею Катерина Висоцька, передає vinnitsa.info.

"У нас відпрацьований дизайн-проект та закінчується розробка тематико-експозиційного плану. Для створення експозиційного комплексу епохи тоталітаризму потрібно дозбирати пам'ятники. У нас є два великих бюсти - Козицького і Тарногродського, є меморіальні дошки, але немає пам'ятника Леніну. Де буваємо на Вінничині, просимо, щоб передали нам пам'ятник Леніну. Адже це найбільш одіозний та пізнаваний символ цієї епохи", - говорить Катерина Висоцька.

На думку директорf музею, експозиція повинна бути пізнавальною. Тому фахівці вивчають досвід створення подібних музеїв в інших країнах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновники знесуть пам'ятник Шевченку

У 1919 році Адольфа Гітлера не прийняли до Німецької соціалістичної партії (DSP). Гітлер запропонував голові DSP Хансу Грассінгеру писати для партійної газети, працювати на DSP і бути її членом. Попросив дати грошей у борг. Гітлеру відмовили.

Зараз ви читаєте новину «На ставці Гітлера відкриють музей з пам'ятником Леніну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі