середа, 22 серпня 2018 07:10

На Сорочинському ярмарку встановили рекорд України

На Сорочинському ярмарку встановили рекорд України
Велетенський коровай занесли до Книги рекордів. Фото depo.ua

22 серпня 2017 року коровай-рекордсмен спік Салтівський хлібзавод, що знаходиться в Харкові. На Сорочинському ярмарку коровай вперше показали широкому загалу. Представники книги рекордів України зафіксували даний рекорд - вага короваю склала 614 кг 750 г. Для його випікання використали 65 кг родзинок.

Коровай складається з 14 різноманітно прикрашених тематичних частин: карти України, національного прапора і малого герба, а також містить символіку 11 міст.

Його розрізали та відправили до кожної області України. На місцях його мають поділити та передати по шматочку до лікарень, шпиталів та дитячих будинків. Частина короваю поїде до зони АТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільший коровай в Україні привезли на Сорочинський ярмарок

Для національного ярмарку рекорди вже стали традицією. 2011 року пекарі з Харківської області до відкриття ярмарку випекли коровай вагою 475 кг. Коровай-гігант, який розрізали і роздали гостям Сорочинського ярмарку, був занесений у Книгу рекордів України. Над створенням короваю 3 дні працювали 20 працівників хлібокомбінату.

Зараз ви читаєте новину «На Сорочинському ярмарку встановили рекорд України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі