понеділок, 18 серпня 2014 13:25

На Сорочинському ярмарку зберуть гроші для бійців АТО

На Сорочинському ярмарку зберуть гроші для бійців АТО
http://vpoltave.info

 Протягом Сорочинського ярмарку організатори планують зібрати кошти з підприємців та гостей для бійців сил АТО. Для цього по території поставили прозорі урни.

  "Кожен підприємець на ярмарку платить оренду за місце. З цих коштів організатори братимуть певний відсоток та перерахують на допомогу бійцям. Найперше, треба купити хлопцям аптечки та бронежилети, - розповідає сільський голова Великих Сорочинців Юрій Донченко. - Місцеві мешканці не проти такої акції. До ярмарку ініціативна група вже збирала по селу гроші — зі школи, лікарні, інших установ та підприємств. Купували все необхідне та передавали в зону АТО. Також допомогли нашому пораненому в АТО правоохоронцю. Перед заходом багато людей були проти його проведення, але вже колесо запущене. Вже з'їхалися підприємці. Завтра — офіційне відкриття. Але на нього навряд чи приїдуть представники влади з Києва та Полтави. Вони відійшли від організації ярмарку. Можливо, його доведеться відкривати представникам миргородської районної адміністрації чи навіть сільській раді. Такого за існування ярмарку ще не було".

 В Полтавській обласній раді говорять, збір коштів на ярмарку — маніпуляція.

 "Всі знають, що багато людей взагалі були проти проведення ярмарку. Організатори все таки його не відмінили. Щоб якось це згладити, придумали збір коштів для сил АТО. Мовляв, ми ж допомагаємо. Але я вважаю, що ярмаркувати треба після того, як в країні закінчиться війна, - сказав голова полтавської обласної ради Петро Ворона. - Хоча, думаю, що кошти зберуть чесно. Мабуть, створять якусь лічильну комісію".

  Також Петро Ворона зазначив, що багато підприємців, які вже сплатили оренду за місце, хотіли відмовитися від участі в ярмарку. Але організатори не повернули їм кошти.

  Нагадаємо, Сорочинський ярмарок розпочався сьогодні у селі Великі Сорочинці на Полтавщині. Офіційне відкриття — 19 серпня.

Зараз ви читаєте новину «На Сорочинському ярмарку зберуть гроші для бійців АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі