середа, 16 березня 2016 15:07

На Полтавщині поховали бійця, який загинув від розриву міни
5

Фото - надане Анною Чапалою
Фото - надане Анною Чапалою
Фото - надане Анною Чапалою
Фото - надане Анною Чапалою
Фото - надане Анною Чапалою

Вчора, в селі Михнівці Лубенського району на Полтавщині прощалися із 38-річним Русланом Марченком. Герой загинув в Авдіївці 11 лютого. Був кулеметником 16 окремого мотопіхотного батальйону.

"Заїхавши в мальовниче село, нас зустрів приспущений прапор з чорною стрічкою. Всі,хто були в авто знали, що буде занадто важко сьогодні. Майже все село прийшло до батьківської хати загиблого. 11 березня під час мінометного обстрілу біля Авдіївки, Руслан був на чергуванні спостерігачем, Одна із мін не потрапила на землю, а, зачепившись за дерево, розірвалася в повітрі. Так Руслан загинув під час виконання своїх обов'язків", - написала журналіст Анна Чапала у Фейсбуці.

"Він запам'ятався мені, коли були в Артемівську. Це – людина з великою душею, адже не кожен із вищою освітою буде соціальним працівником, як він.Того дня я повертався із похорону нашого бійця і тут нам повідомили, що ще один герой пішов у засвіти", – розповів заступник командира 16 ОМПБ Олександр Ходинський.

"Із Русланом познайомились ще влітку минулого року. Він – відповідальний військовослужбовець. Був кулеметником. Сотні кілометрів пройшли у маршах, будували лінії оборони та укриття, разом копали окопи, майже щодня під обстрілами. Завжди був позитивним. Справжній патріот України", - сказав командир 1-ої мотопіхотної роти Володимир Іванов.

Руслан Марченко народився 27 січня 1978 року в селі Михнівці. Навчався у Михнівській школі, потім – у Вовчицькому ліцеї, Полтавському педагогічному інституті, які закінчив з відзнаками. Майже рік пропрацював учителем історії та географії на Дніпропетровщині. У 2004 році закінчив аспірантуру та працював у Києві. Із 1 червня 2015 року воював у складі 16 ОМПБ. У бійця залишився син Олексій.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині поховали бійця, який загинув від розриву міни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі