Ексклюзиви
понеділок, 26 липня 2021 14:38

На полі виростили 1 га конопель

На полі виростили 1 га конопель
Наркоплантація розташовувалася на території зруйнованої птахофабрики поблизу села Преображенка. Фото: Національної поліції

На Херсонщині поліція виявила рекордний посів конопель.

Засіяну ділянку 1 га охороняли на території Чаплинської ОТГ. Загалом правоохоронці вилучили з наркоплантації 34,7 тис. кущів нарковмісних рослин, повідомив відділ комунікації поліції області.

Наркоплантація розташовувалася на території зруйнованої птахофабрики. Рослини виявилися гібридними коноплями з підвищеним умістом канабіноїдів. Висіяли їх за допомогою спеціальної сільськогосподарської техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легалізація медичного канабісу в Україні: нардеп розказав, хто стоїть на заваді

Уздовж рядків із коноплями виявили прокладене крапельне зрошення. Рослини ретельно обробляли від бур'янів. Неподалік від посіву ділки встановили сторожову вежу, з якої цілодобово спостерігав черговий, озброєний гладкоствольною мисливською рушницею.

Поліція затримала чотирьох учасників групи від 26 до 57 років, причетної до вирощування наркотичних рослин. Відкрили кримінальне провадження.

Вилучені рослини оцінюють у понад 300 млн грн.

Майже 2,5 тис. кущів дорогого карликового сорту коноплі виростили на полі поблизу села Бабаківка Білопільського району на Сумщині. Кожен ряд плантації в 1/4 га обладнали системою крапельного поливання, ретельно доглядали й підживлювали.

Зараз ви читаєте новину «На полі виростили 1 га конопель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути