понеділок, 14 травня 2018 07:11

На міському ринку сталася наймасштабніша пожежа

На міському ринку сталася наймасштабніша пожежа
14 травня 2013 року на центральному ринку Полтави сталася масштабна пожежа. Крім двох торгівельних павільйонів згоріло два контейнери на ринку — із посудом та крупами. Фото: ДСНС України в Полтавській області

"Дитячого товару згоріло на 700 тисяч гривень. Встигли кілька сумок винести. Скільки просили керівництво ринку вивезти ті смітники. Нічого не діяло. Тепер хто відповідатиме", - каже Галина Федорова, власниця торгової ятки на центральному ринку Полтави. 14 травня 2013 року о 14.30 він загорівся. Вогонь спалахнув у смітниках за магазинами "Будматеріали", "Товари для дітей", "Ключик" по вул. Новобазарній. Це була одна із наймасштабніших пожеж у місті за останні роки.

Дим побачили у продавці однієї з крамниць. Вони викликали пожежників. За якийсь час полум'я перекинулося на самі магазини. Пожежа тривала три години, її гасило 30 рятувальників, вилили 10 машин води. Крім двох торгівельних павільйонів згоріло два контейнери на ринку — із посудом та крупами. Від магазинів лишилося саме залізне риштування. Весь товар вигорів.

Очевидці тоді поділилися побаченим:

"Я бачила, як від вхідних дверей вогонь свічкою пішов вгору. Сміттєвий контейнер запалав в лічені хвилини. Моє припущення: хтось кинув недопалок біля входу в туалет. Ми торгували крупами. Матеріальні збитки, без урахування контейнера, - близько 30 тисяч гривень", - розповіла poltava.to Ніна Немченко, власниця згорілого контейнеру.

"Я закінчив торгувати і дорогою додому отоварювався на продуктовому ринку. Побачив, як зі смітника пішов дим, причому серйозний такий. Бачу, що горить і смітник, і туалет. Жінка вискочила звідти, на ходу натягуючи штани. Коли пожежники приїхали, магазини вже горіли щосили. Причому найцікавіше: спочатку приїхала одна машина. З неї виліз пожежник і став возитися з брандспойтом. Ми навіть сміятися крізь сльози стали, коли він рукав туди-сюди тягав. Страшно від думки, скільки люди втратили", - сказав Сергій Гвоздарьов, підприємець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 людини загинуло у ДТП з пожежею

На відновлення магазинів, яток і контейнерів пішло кілька місяців. Всі підприємці відновили роботу.

Наступна велика пожежа на центральному ринку трапилася у вересні 2017 року. Горіли торговельні павільйони з господарчими товарами, електронікою й продуктами. Вогонь охопив 300 кв. м. Полум'я поширилося з магазину канцтоварів. Сталося коротке замикання, за однією з версій. Один із пожежників отримав опіки.

Зараз ви читаєте новину «На міському ринку сталася наймасштабніша пожежа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі