неділя, 27 грудня 2020 14:29

На Львівщині запускають систему автофіксації порушень ПДР

На Львівщині запускають систему автофіксації порушень ПДР
У наступному році в Україні планують встановити як мінімум 220 камер фіксації. Фото: АРnews

На Львівщині запускають систему автофіксації порушень ПДР.

Так, з 30 грудня на автомобільній дорозі Київ–Чоп запрацюють 3 камери фіксації правопорушень. Про це повідомляє заступник начальник Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Так, камери працюватимуть:

- на 490 км+400 автодороги, поблизу міста Буськ,

- на 555 км+662 автодороги, поблизу села Солонка,

- на 555 км+730 автодороги, поблизу села Солонка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Камери зафіксували автівку, яка за день порушила ПДР 12 разів

"Ці місця були обрані через велику кількість виявлених на них порушень швидкісного режиму, які призводили до аварійних ситуацій та ДТП.

У перший день запуску цієї системи в Києві та Київській області камери автоматичної фіксації зафіксували 57 880 порушень швидкісного режиму. Зараз ця кількість зменшилась в 5 разів, а також в 3 рази зменшилася кількість ДТП в місцях, де були встановлені ці камери", - розповів Білошицький.

За його словами, у 2021 році на дорогах України хочуть встановити як мінімум 220 камер фіксації. Наразі вони вже закуплені.

Мобільний додаток, завдяки якому можна сплатити штрафи за порушення Правил дорожнього руху, запустило Міністерство внутрішніх справ. Також у державному додатку "Штрафи ПДР" є інформація про розміщення на карті камер автофіксації порушень.

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині запускають систему автофіксації порушень ПДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі