пʼятниця, 04 липня 2014 13:35

На Львівщині прощаються із загиблими вертолітниками

На Львівщині  прощаються із загиблими вертолітниками
vv.gov.ua

4 липня 12 годині в селі Конюшків Бродівського району на Львівщині приземлився літак з тілами трьох загиблих вертолітників. Хлопці-офіцери були службовцями військової частини А2595 у Бродах. 24 червня їхній вертоліт збили бойовики недалеко гори Карачун.

Борт із домовинами загиблих, зустрічає керівництво міста, району та області. Вздовж центральних вулиць Бродів вишикувались школярі та прості мешканці. Люди тримають запалені лампадки та приспущені національні прапори з траурними стрічками. Так віддають останню шану героям.
Загиблих офіцерів: майора 35-річного Руслана Мазунова, підполковника 37-річного Андрія Белкіна та 33-річного капітана Дмитра Шингура везуть містом до військової частини де чоловіки служили. Там розпочнеться з ними прощання.

"У вечері, о 21 годині над хлопцями відправлять парастас. Андрія Белкіна після прощання відправлять хоронити додому в Місто Радивилів Рівненської області. Дмитра Шингура відспівають в суботу в селі Кінські Роздори на Запоріжжі, звідки той родом. А нашого земляка Руслана Мазунова поховають в Бродах, завтра, об 11 годині. Його сім'я вибрала для захоронення не центральне кладовище, а те, що на вулиці Тернопільській. Це дуже велике горе для нашого міста і району. Вже восьмеро хлопців з нашої військової частини, загинуло на Сході. У всіх молоді сім'ї, дрібні діти. Сьогодні і завтра по всьому району у нас оголошено дні жалоби", - говорить Оксана Приступа із міської ради Бродів.

Майор МАЗУНОВ Руслан Олександрович був бортовим авіаційним техніком вертолітної ланки вертолітної ескадрильї 16 окремої бригади армійської авіації 8 армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України. Одружений, має двох синів 2005 та 2009 років народження.

Підполковник БЄЛКІН Андрій Володимирович - командир вертолітної ланки вертолітної ескадрильї 16 окремої бригади армійської авіації 8 армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України. Одружений, має доньку 2000 р.н. та двох синів з 2002 та 2011року.

Капітан ШИНГУР Дмитро Васильович працював штурманом-льотчиком вертолітної ланки вертолітної ескадрильї 16 окремої бригади армійської авіації 8 армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України. Одружений, має доньку з 2007 та сина 2011року народження.

Нагадаємо, 24 червня озброєна група терористів цинічно порушила мирний план Порошенка з врегулювання ситуації на Сході України. Бойовики, дочекавшись зльоту Мі-8, пострілом із переносного зенітного ракетного комплексу (ПЗРК) вистрілили в гвинтокрил. Це трапилося недалеко гори Карачун під Слов'янськом. На борту перебувало 9 осіб, з них 3 члени екіпажу. Після пострілу бойовики втекли на 2 легкових авто та мікроавтобусі у напрямку населеного пункту Билбасівка поблизу Слов'янська.

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині прощаються із загиблими вертолітниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі