понеділок, 03 жовтня 2016 18:01

"Мріяв дійти до Москви" - поховали десантника із "Правого сектора"
7

Фото: Денис Скриль

На центральному міському кладовищі поховали бійця Добровольчого Українського Корпусу 45-річного В'ячеслава Литовченка. Загинув в промзоні під Авдіївкою на Донеччині. Отримав кульове поранення від снайпера під час бою.

Про це повідомив кореспондент Gazeta.ua.

Автоколона із червоно-чорними прапорами приїхала до цвинтаря. Зібралось до 200 людей проститись із полеглим воїном.

"29 вересня бій тривав півтори години. До сєпарів метрів 150 було. Друг "ВДВ" отримав кулю під вухо. Був у свідомості. Помер вже на операційному столі", - розповів боєць ДУКу "Тяпа".

"Друг "ВДВ" вибрав собі таке псевдо не випадково - проходив строкову службу в десантурі. Дуже рвався воювати. Коли вже був в Авдіївці, зателефонувала йому і запитала чи він радий, що його мрія збулась. Сказав, що тепер захотів дійти до Москви. Був великим патріотом і беріг хлопців. Із собою на війну взяв подарунок коханої - іграшкового хом'яка, який співав", - розповіла подруга "Альтаїр", керівник Полтавської територіальної сотні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засновника штурмової бригади вбили під час засідки.

Побратим "Фізик" розповів, що В'ячеслав дуже любив риболовлю. Часто розповідав про свої рекордні успіхи.

"Ми обоє відслужили в ВДВ. Мене мобілізували і я відвоював на Луганщині. Брат теж просився на війну. Через військкомат не взяли. Тому пішов добровольцем. Це була його стихія. Там, серед хлопців, то був його дім. Теплий, затишний і комфортний. До мами приїздив і допомагав по господарству. Краще за нього поколоти дрова не міг ніхто. Любив цю справу і був справжнім майстром", - розповів брат загиблого Руслан.

Поховали В'ячеслава Литовченка на алеї Героїв.

Нагадаємо, під Авдіївкою вбили батька чотирьох дітей. Був водієм-механіком і потрапив під мінометний обстріл.

Зараз ви читаєте новину «"Мріяв дійти до Москви" - поховали десантника із "Правого сектора"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі