пʼятниця, 07 серпня 2020 15:00

Мер Тернополя про червону зону: Люди готові до будь-яких акцій. Їх усе це дістало

Мер Тернополя про червону зону: Люди готові до будь-яких акцій. Їх усе це дістало
Люди у Тернополі просять дати їм можливість працювати. Фото з особистого архіву Сергія Надала

Мешканці Тернополя готові виходити на протести, якщо центральна влада посилить карантинні обмеження.

Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповідає міський голова Сергій Надал.

"Люди сподіваються, що їх почують. І питання червоної зони буде вирішене швидше. Градус напруги серед городян високий. За кілька днів я почув від людей, що вони готові до будь-яких акцій. Їх усе це дістало. Згодні дотримуватися протиепідемічних вимог. Але просять дати можливість працювати. Більше не можуть сидіти без роботи. Рішення, яке ми ухвалили в понеділок, дало багатьом надію.

Сьогодні був в одному з дворів. Там були люди від 12 до 70 років. І всі говорили про одне: коли нас заберуть із червоної зони?" - зазначив Надал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Етапують, як злочинців: люди збунтувались, щоб потяг зупинився у місті з червоною епідемічною зоною

Він наголосив, що показники Covid-19 у Тернополі відповідають нормам зеленої зони.

"Показник МОЗ по кількості проведених тестів 24. А в Тернополі він 92. Ми в 4 рази більше робимо тестувань. Доведений МОЗ показник по коефіцієнту випадків захворювання - 11. У Тернополі - 6. Удвічі менший. Показник завантаженості ліжок, за даними МОЗ, - понад 50 відсотків. У Тернополі - 38,2 процента. Динаміка зростання кількості захворювань у МОЗ доведена більше плюс 10 відсотків. У Тернополі на сьогодні - мінус 52. Така тенденція з 2 серпня. На 31 липня один показник - кількість зростання хворих - потрапляв, згідно з даними МОЗ, у червону зону. Сьогодні усі показники зелені.

Це означає, що лікарі працюють швидко й ефективно. Вдалося оперативно встановити коло всіх, хто спілкувався з інфікованими. І розпочати лікувати, не допускаючи ускладненнь. У лікарнях перебувають менше 9 відсотків від кількості хворих. Решта лікуються дома під контролем сімейних лікарів", - наголосив мер.

Із 1 серпня в Україні діють нові правила адаптивного карантину. Державу поділили на 4 зони, залежно від епідеміологічної ситуації в регіонах. Тернопіль внесли у червону зону - для неї передбачені найжорсткіші обмеження. Водночас у зеленій зоні залишається Київ, який лідирує за кількістю нових інфікованих коронавірусом.

Міська влада Тернополя висловила незгоду з рішенням уряду - відмовилась зупинити громадський транспорт і обмежити роботу підприємств та організацій.

Зараз ви читаєте новину «Мер Тернополя про червону зону: Люди готові до будь-яких акцій. Їх усе це дістало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі