четвер, 10 квітня 2014 18:13

Мер Полтави очікує на обшук міськвиконкому

Мер Полтави очікує на обшук міськвиконкому

Завтра у всіх управліннях Полтавського міськвиконкому обласна прокуратура планує провести обшуки з вилученням документів, печаток та комп'ютерної техніки. Про це повідомив мер Полтави Олександр Мамай.

"Зараз в Октябрському суді Полтави є 25 клопотань, щодо обшуків управлінь міськвиконкому. З великою долею вірогідності ці клопотання будуть задоволені. І завтра зранку почнуться масові обшуки. Боюся, що це може привести до дестабілізації ситуації у місті. Якщо прокуратура вилучить документацію та комп'ютери в управління житлово — комунального господарства, то відомство не зможе перераховувати кошти на ряд комунальних підприємства. Через це на маршрути міста не виїдуть сміттєвози і за добу Полтава потоне у бруді. Подібного роду проблеми можуть початися і в інших відділах та управліннях", - заявив міський голова.

Олександр Мамай нагадав, що за останні два роки це вже не перший обшук у кабінетах міських управлінь.

"Було вже близько 5 обшуків. За цей час вже і так вилучалися документи, техніка. Що вони цього разу хочуть знайти? Якщо це прокурорська перевірка, то аби уникнути подібних дій, я готовий усіляко сприяти слідству і надавати потрібні документи. Буквально учора спілкувався з обласним прокурором Олександром Закорецьким і домовилися, що сьогодні обговоримо, як врегулювати ситуацію. Та сьогодні він цілий день не бере слухавки", - сказав пан Мамай.

Мер додав, за його думкою, на прокурора тисне нардеп - свободівець Юрій Бублик.

"Два тижні тому на недільному віче Бублик заявив, що дав доручення прокурору за 14 днів почати справу проти Мамая. Строк збігає у найближчу неділю і прокурору необхідно буде звітувати, що він зробив за цей час. Розумію, чому це потрібно Бублику — він хоче стати наступним мером Полтави. Однак, зовсім не розумію на якій підставі нардеп має право віддавати накази обласному прокурору? Хіба він має перед ним звітуватися? На скільки я знаю, то обласний прокурор має доповідати лише генпрокурору", - підкреслив Олександр Федорович.

В обласній прокуратурі поки не коментують заяву мера. Пояснюють, на разі ще немає офіційної позиції по ситуації головного прокурора Олександра Закорецького.

Зараз ви читаєте новину «Мер Полтави очікує на обшук міськвиконкому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі